Linkuri accesibilitate

Oamenii războiului | Portretele militarilor ucraineni care luptă în ofensiva din Harkov

Forțele ucrainene continuă să cucerească și mai mult teritoriu ocupat de Rusia de la începutul invaziei din 24 februarie, iar contraofensiva lansată recent împotriva forțelor ruse pare să avanseze într-un ritm destul de alert.

Joia trecută, președintele Ucrainei declara că forțele ucrainene au recucerit 1.000 de kilometri pătrați. Până duminică această cifră s-a triplat la 3.000 de kilometri pătrați. Luni seară, Volodimir Zelenski a anunțat că militarii ucraineni au recucerit în septembrie, în estul și în sudul țării, peste 6.000 de km pătrați de sub controlul rusesc.

Kremlinul a recunoscut că a pierdut orașe cheie din regiunea nord-estică Harkov, dar a descris retragerea trupelor sale din ultimele zile ca fiind o „regrupare” cu scopul de a se concentra asupra regiunilor Luhansk și Donețk din estul Ucrainei - o afirmație ridiculizată chiar și în Rusia.


Încarcă mai mult

16x9 Image

George Costiță

George Costiță a intrat ca Senior Correspondent în echipa Europei Libere în ianuarie 2022, după o experiență de zece ani la Digi24 și Aleph News. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Iași, a lucrat la edițiile online ale celor două redacții, pe zona de știri și evenimente la zi.

XS
SM
MD
LG