Linkuri accesibilitate

Franța, pe lista roșie începând de duminică. Persoanele nevaccinate intră în carantină la revenirea în țară


Franța intră pe lista țărilor din nevaccinații intră în carantină la revenirea în țară

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat lista țărilor cu cu risc epidemiologic ridicat, stabilit în funcție de rata de incidență cumulată.

La întoarcerea în țară, persoanele nevaccinate care au fost în țările aflate pe lista roșie intră în carantină. Măsura carantinării nu se aplică celor care stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României.

  • În zona roșie au intrat: Franța, Islanda, Thailanda, Aruba, Polinezia Franceză și Eswatini.
  • În zona galbenă au intrat: Namibia și Costa Rica prin scăderea incidenței - din zona roșie, iar Turcia, Muntenegru, Puerto Rico, Maroc și Oman, prin creșterea incidenței - din zona verde.
  • În zona verde au intrat Insulele Feroe.

Lista va intra în vigoare de duminică.

Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină la revenirea în țară dacă sunt vaccinate sau prezintă un test PCR care a fost făcut cu cel mult 72 de ore în urmă.

Persoanele care vin din zona roșie nu intră în carantină la revenirea în țară dacă sunt vaccinate. Persoanele nevaccinate intră automat în carantină la revenirea în țară, indiferent dacă au făcut sau nu un test PCR.

În schimb, persoana aflată în carantină poate face un test PCR în a opta zi iar dacă rezultatul este negativ poate ieși din carantină.

Măsura carantinării nu se aplică copiilor sub 3 ani și celor cu vârste între 3 și 16 ani al căror test Covid este negativ.

Sunt scutiți de carantină copiii sub 3 ani, fără condiții, și cei cu vârste între 3 și 16 ani, dacă au un test COVID negativ.

Lista ​țărilor cu risc epidemiologic.

XS
SM
MD
LG