Linkuri accesibilitate

Curtea de Apel Bucureşti: Frații Tate rămân în arest încă 30 de zile


Romania Andrew and Tristan Tate, Bucharest Court of Appeal, February 1, 2023
Romania Andrew and Tristan Tate, Bucharest Court of Appeal, February 1, 2023

Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv luni ca fraţii Andrew şi Tristan Tate să rămână în arest preventiv pentru încă 30 de zile, în dosarul în care sunt cercetaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol.

Judecătorii au respins contestaţia depusă de cei doi fraţi, fiind menţinută decizia de prelungire a mandatelor de arestare, luată pe 21 februarie de Tribunalul Bucureşti.

De asemenea, vor rămâne în arest preventiv și cele două complice ale fraților Tate-Georgiana Manuela Naghel şi Alexandra-Luana Radu care ceruseră să fie plasate în arest la domiciliu.

Frații Tate şi cele două tinere sunt acuzați că au constituit un grup infracţional organizat, în scopul racolării, cazării şi exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conţinut pornografic, destinate difuzării contracost pe site-uri de profil. Din aceste activităţi ar fi obţinut importante sume de bani.

Anchetatorii susţin că fraţii Tate racolau tinere sub pretextul începerii unei relaţii de iubire, după care le duceau într-o casă din judeţul Ilfov, unde erau obligate să producă clipuri video, ce erau postate pe site-uri pentru adulţi.

Cei doi fraţi le induceau în eroare pe tinere că ar dori o relaţie de căsătorie/concubinaj şi că ar avea faţă de ele sentimente reale de iubire (metoda „loverboy”).

Victimele le-au povestit anchetatorilor că în vila din judeţul Ilfov era amenajat un studio de videochat, fiind întâmpinate la venire de paznici înarmaţi. Totodată, ele ar fi fost obligate să îşi facă tatuaje cu mesajul „owned by Tate".

Până în prezent au fost identificate şase persoane vătămate care au fost exploatate sexual de grupul condus de cei doi fraţi britanici.

În timpul anchetei, procurorii DIICOT au pus sechestru pe mai multe bunuri deţinute de fraţii Tate în România, respectiv imobile şi maşini de lux.

XS
SM
MD
LG