Suspectul de 26 de ani se află în detenție și este interogat cu privire la rolul său în furtul de artă, anunță poliția olandeză.
„Interogăm acest suspect, deocamdată este sub restricţii”, a spus un purtător de cuvânt al poliției.
El nu este persoana din imaginile făcute publice de poliție imediat după jaf, aflată într-un magazin de echipamente electronice din Assen. „Căutăm în continuare mai multe informații despre persoana din acele imagini”, spun anchetatorii olandezi.
Anchetatorii olandezi au făcut joi alte percheziții în mai multe locuințe din Koggenland, de unde au ridicat două vehicule, îmbrăcăminte şi dispozitive electronice pentru stocare a datelor.
Muzeul Drents din Assen a fost spart în noaptea de 24-25 ianuarie, la ora 3:45. Ușa a fost deschisă forțat cu un exploziv.
Sute de obiecte din aur și argint au fost expuse la Muzeul Drents ca parte a unei expoziții arheologice despre vechiul regat al Daciei, însă câteva zeci erau extrem de valoroase.
Spărgătorii au aruncat în aer ușile muzeului și au furat mai multe artefacte împrumutate din România. E vorba despre trei brățări antice și un coif de aur vechi de 2.500 de ani.
La scurt timp după incident, poliția a găsit o mașină incendiată într-un oraș din apropierea orașului Assen, despre care cred că a fost folosită în jaf.
Artefactele dacice au fost împrumutate de Muzeul Național de Istorie a României din București, într-o expoziție temporară care se încheia pe 25 ianuarie, ziua jafului.
Pe 30 ianuarie, poliția olandeză a publicat numele și fotografiile a doi suspecți arestați, dar piesele furate nu au fost încă găsite.
Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.