Linkuri accesibilitate

Gabriela Firea și soțul ei, anchetați după ce și-au însoțit copiii în școală


Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea

Polițiștii ilfoveni fac cercetări după ce primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și soțul ei, primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, și-au însoțit copiii în școală, contrar prevederilor ordinului de ministru care interzice accesul părinților în sala de curs.

"În urma apariției în spatiul public a acestor imagini, vă informăm că Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a demarat verificări în acest sens", a comunicat, pentru Ziare.com, comisarul-sef Anne-Marie Ciolca, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov.

Primarul general Gabriela Firea și soțul ei, primarul orașului Voluntari, Florian Pandele s-au imortalizat luni cu cei doi copii ai lor în școală, în ciuda faptului că accesul părinților este interzis în școli din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Mai mult, cei doi au făcut fotografii cu copiii lor fără măști, deși purtarea măștilor este obligatorie în spațiile închise și în sălile de curs.

Gabriela Firea a minimalizat gravitatea gestului său, declarând pentru G4Media.ro că toți părinții și copiii au acces în școală în grupuri de 5 pentru a prelua manuale și că și-au dat măștile jos 30 de secunde pentru o fotografie.

De fapt, intrarea părinților în școli este interzisă prin ordin de ministru, toți părinții supunându-se luni reglementării în vigoare și însoțindu-și copiii până la poarta școlii.

Între timp, primarul general, care postase pe Facebook imaginile cu cei doi copii și cu soțul ei în băncile din clasă a șters imaginile incriminatoare, păstrându-le doar pe cele din fața școlii.

XS
SM
MD
LG