Linkuri accesibilitate

Gabriela Firea reia apelul ca școlile și grădinițele din București să fie închise ca măsură preventivă


Gabriela Firea reia apelul ca școlile și grădinițele din București să fie închise ca măsură preventivă

Primarul general Gabriela Firea a cerut din nou, luni, în cadrul comandamentului de urgență de la Primăria Capitalei, ca școlile și grădinițele din București să fie închise ca măsură preventivă pentru oprirea răspândirii cazurilor de infecție cu coronavirus.

Comandamentul pentru situații de urgență a transmis încă de ieri ca unitățile de învățământ să fie închise la apariția primului caz de coronavirus, prin decizia autorităților locale.

„Pe raza Bucureștiului, școlile și grădinițele trebuie să fie închise pentru a limita răspândirea virusului. Noi nu putem impune Comitetului național, dar putem transmite această propunere", a declarat Gabriela Firea.

Comandamentul pentru situații de urgență se va reuni, luni, la ora 16.00 pentru o nouă ședință în care se va discuta și posibilitatea închiderii școlilor la nivel național.

  • Până acum, o școală din Timișoara a fost închisă după ce trei dintre elevii săi au fost depistați cu Covid-19. De asemenea, și în București se vorbește despre câteva cazuri suspecte de coronavirus, unul dintre acestea referindu-se la o studentă de la Institutul Politehnic.

Gabriela Firea a mai făcut un apel pentru închiderea școlilor ca măsură preventivă și înainte ca în București să fie înregistrate oficial primele cazuri de coronavirus.

Primarul general al Capitalei a anunțat și o serie de măsuri luate la nivelul municipalității pentru prevenirea infecției cu coronavirus:

  • suspendarea activității celor 14 teatre din subordinea PMB până la 31 martie
  • suspendarea concertelor, evenimentelor culturale, sportive, de către Opera Comică pentru Copii, Compania Sportul pentru Toți, Creart, Proedus, Muzeul Municipiului București și alte instituții și firme ale Primăriei București

  • Sporirea măsurilor de prevenție în cele 19 spitale administrate de Primăria București.

  • DGASMB va lua toate măsurile pentru protejarea persoanelor fără adăpost

  • Meciurile echipei de handbal CSM București se desfăşoară fără spectatori.

Gabriela Firea a cerut managerilor instituțiilor din subordinea Primăriei să respecte cu strictețe recomandările, pentru că altfel nu va ezita să facă și demiteri.

La nivelul Bucureștiului au fost confirmate două cazuri de infectare cu coronavirus.

Autoritățile au anunțat, sâmbătă, că un bărbat din București, în vârstă de 49 de ani, care s-a întors din Italia, de la Roma, a fost testat pozitiv la coronavirus. A doua zi, a fost depistată și o femeie de 42 de ani care este "contact apropiat" al bărbatului.

Totul despre evoluția coronavirusului, în România și în lume, citiți pe liveblogul Europa Liberă.

XS
SM
MD
LG