Linkuri accesibilitate

George Simion: Nu este bine că stăm în genunchi în UE și NATO, în loc să stăm drepți ca polonezii


VIDEO G. Simion: „Nu mi se pare bine că stăm în genunchi în UE și NATO"
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:39 0:00

VIDEO G. Simion: „Nu mi se pare bine că stăm în genunchi în UE și NATO"

George Simion, liderul formațiunii AUR care a intrat în Parlamentul României în urma alegerile, a respins, într-un interviu pentru Europa Liberă, acuzațiile că ar fi împotriva apartenenței României la UE sau NATO. El a afirmat că „cu siguranță este bine" ca România să fie membră UE și NATO este esențială pentru securitatea României, dar nu mai vrea să „stăm în genunchi" în cadrul acestor instituții.

Știți ce nu mi se pare bine la Uniunea Europeană și la NATO? Că stăm în genunchi, în loc să stăm drepți cum stau polonezii și să negociem interesul nostru național. Asta este senzația și asta se întâmplă, conducătorii noștri nu ne-au reprezentat bine în aceste structuri și nu au urmărit decât interesul personal, nu au urmărit interesul națiunii române. Interesul națiunii române trebuie să primeze în toate alianțele din care facem parte", ne-a declarat George Simion.

Co-președintele AUR a negat și orice apropiere de Rusia și a afirmat că poziția sa este că orice formă a avut Rusia în ultimele secole a produs rău României.

Ceea ce sistemul nu controlează caută să discrediteze. Cum pot eu care militez pentru reîntregire națională, pentru frații noștri din Basarabia, pentru Unire, care m-am luptat în prima linie a frontului împotriva propagandei ruse, care sunt discreditat pe oficina numită Sputnik, ne-au luat că am vandalizat niște panouri în București. E adevărat, le-am vandalizat, îi felicit pe autori pentru că prezentau propagandă sovietică. Rusia, de-a lungul vremurilor, de la Imperiul Țarist, la Uniunea Sovietică, până la Rusia lui Putin de astăzi a făcut mult rău României. Nu avem manifestări fasciste, din punct de vedere politic suntem conservatori, și nu suntem anti-UE. Au venit jurnaliștii să mă întrebe la mine în birou dacă sunt anti-UE. Nu, uitați acolo steagul UE", a afirmat George Simion.

Pe președintele rus l-a numit „criminal" și a completat că prezența sa în fruntea statului rus timp de 20 de ani arată „că e un dictator, este o plagă și o amenințare pentru România, pentru democrație".

De asemenea, George Simion a amintit de infiltrarea unor oameni ai rușilor în România, dar și despre apropierea Ungariei și Germaniei de Budapesta.

Nu aș putea să vă spun (nr. dacă Rusia s-a implicat în alegerile parlamentare), am simțit că Rusia are oameni în România infiltrați în fiecare instituție. După anii ‘60 peste tot în lume, în blocul sovietic, Uniunea Sovietică și-a retras practica de a avea un reprezentant sovietic în fiecare instituție. În România nu a făcut. Am simțit acest lucru și cu privire la influența pe care Ungaria o are. Ungaria este un mare prieten al lui Vladimir Putin, și Germania este în momentul acesta un mare prieten al lui Vladimir Putin, prietenia dintre Germania și Rusia este un pericol pentru România. Trebuie să ne uităm către partenerii noștri euro-atlantici pentru a ne proteja interesele. Tot ce vine din Germania în momentul de față, eu privesc cu reticiență, având în vedere cunoscutele relații pe care Putin le are cu oficiali de rang înalt din Germania", a afirmat co-președintele celui mai nou partid parlamentar.

Interviul integral cu George Simion va fi difuzat de Europa Liberă în cursul zilei de miercuri .

XS
SM
MD
LG