Linkuri accesibilitate

Vaccinarea anti-Covid | Germania plănuiește a III-a doză


Germania va oferi a treia doză din toamnă.

Germania se alătură țărilor cu planuri concrete pentru o a treia doză de vaccin împotriva virusului Covid-19.

Germania se pregătește pentru administrarea unei a treia doze împotriva virusului Covid-19. Administrarea rapelului va începe din septembrie și campania de vaccinare va viza persoanele vulnerabile. Cei cu vârste de peste 12 ani vor fi, de asemenea, incluși în programul de vaccinare din toamnă.

Avem vaccinuri pentru toate grupurile de vârstă,” a spus ministrul german al Sănătății, Jens Spahn. „Ne ținem promisiunea: oricine dorește se poate vaccina.” Atât Spahn cât și miniștrii celor 16 state din Germania au fost de acord să extindă programul persoanelor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani.

Doar copiii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani considerați vulnerabili se puteau vaccina, după recomandările STIKO, compania care supraveghează campania de vaccinare a Germaniei.

Adolescenții care doresc să se vaccineze pot face acest lucru cu consimțământul părinților și după un consult medical, potrivit noilor indicații STIKO.

În jur de 900.000 de copii cu vârstele între 12 și 17 ani au fost vaccinați în Germania, potrivit Ministerului Sănătății german.

Medicii vor putea administra vaccinul vârstnicilor și celor cu un sistem imunitar compromis care au fost vaccinați împotriva Covid-19 cu cel puțin șase luni înainte. Dozele de rapel vor proveni din stocurile de Pfizer/BioNTech și Moderna, indiferent de proveniența primei sau a primelor două doze. Alte vaccinuri în circulație în Germania sunt AstraZeneca și Janssen.

La nivelul Uniunii Europene, vaccinurile Pfizer/BioNTech și Moderna au fost aprobate pentru toate persoanele cu vârsta peste 12 ani.

Decizia vaccinării este una preventivă pentru a mobiliza populația pentru un posibil nou val de infecții în toamnă.

Potrivit autorităților din Germania, vaccinarea elevilor ar putea spori șansele revenirii în siguranță în școli.

Vaccinarea cu a treia doză și vaccinarea adolescenților vine în contextul răspândirii variantei Delta.

Totuși, vaccinarea adulților rămâne prioritară, scopul fiind vaccinarea a cât mai multe persoane cu vârste cuprinse între 18 și 59 de ani.

În Germania, 62,6% din populație a fost vaccinată cu prima doză și 52,8% cu a doua.

  • 16x9 Image

    Irina Breilean

    Absolventă a Școlii de studii slavone și est europene din cadrul University College London, și-a găsit pasiunea pentru jurnalism după terminarea facultății. În trecut, a lucrat în cercetare, în cadrul think-tankului studențesc Bentham Brooks Institute/University College London.

XS
SM
MD
LG