Linkuri accesibilitate

Germania restricţionează utilizarea vaccinului AstraZeneca la persoanele cu vârsta sub 60 de ani


Persoanele cu vârsta sub 60 de ani din Germania trebuie să consulte mai întâi medicul dacă vor să se vaccineze cu AstraZeneca

Germania restricţionează utilizarea vaccinului AstraZeneca pentru persoanele cu vârsta sub 60 de ani, după mai multe cazuri de formare de cheaguri de sânge, au anunţat marţi ministerele Sănătăţii regionale şi federal, potrivit AFP, preluat de Agerpres.

Cei cu vârsta sub 60 de ani care doresc să se vaccineze vor putea totuşi să decidă acest lucru, dar numai după „consultarea unui medic specialist în vaccinare (...) şi o analiză personalizată a riscurilor'', au indicat miniştrii din cele 16 landuri germane şi din ministrul federal, potrivit unui comunicat difuzat la încheierea reuniunii.

Pentru cei cu vârsta sub 60 de ani care au fost vaccinaţi deja cu o primă doză din acest vaccin pot opta: fie să li se administreze o a doua doză, fie să aştepte recomandarea comisiei de vaccinare (STIKO) programată la sfârşitul lunii aprilie.

Cancelarul german Angela Merkel şi ministrul Sănătăţii Jens Spahn urmează să ţină o conferinţă de presă pe această temă.

Vaccinul AstraZeneca se numește de marți „Vaxzevria”, la solicitarea laboratorului farmaceutic suedezo-britanic.

Citiți și: Vaccinul AstraZeneca îşi schimbă numele în Vaxzevria| Decizia, aprobată de EMA

În urmă cu două săptămâni, mai multe ţări europene au suspendat vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca, din cauza unor incertitudini cu privire la efectele secundare ale acestuia asuora persoanelor vaccinate. După ce Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că vaccinul este sigur și eficient, țările au reluat vaccinarea.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG