Linkuri accesibilitate

Greșelile în lanț făcute de familia din Cluj care a murit electrocutată în piscină


Imagine generică de la o competiție sportivă.
Imagine generică de la o competiție sportivă.

Doi soți din Cluj și fiul lor, în vârstă de 46 de ani, au murit în împrejurări neclare, într-o piscină gonflabilă din curtea casei.

Anchetatorii iau în calcul ipoteza electrocutării, din cauza unui sistem improvizat. Potrivit anchetatorilor, părinţii disperaţi ar fi încercat să îşi salveze fiul, dar au murit și ei, potrivit stirileprotv.ro.

Scenele de la locul tragediei arată că cei trei membri ai familiei, fiul de 46 de ani, și părinții lui de 74 respectiv 76 de ani, și-ar fi găsit sfârșitul din cauza unei instalații electrice improvizate.

Deasupra bazinului din curte treceau mai multe fire de curent. Fiul era în apă, când, se pare, un fir s-a rupt. El a fost primul care s-a electrocutat.

Mama lui ar fi sărit să-l salveze, dar curentul a trecut și prin corpul ei. Martor la scene a fost tatăl de 76 de ani, ultimul care a încercat să-și scoată de acolo familia. A murit, însă, și el.

Un apropiat care a văzut că familia nu răspunde la telefon a cerut ajutor la 112.

„S-a făcut solicitare pentru posibili electrocutați. La locul intervenției erau trei persoane găsite decedate într-o piscină”, spune medicul Horia Simu, manager al Serviciului Județean de Ambulanță Cluj.

Familia locuia într-o casă de la marginea orașului, în zona Coloniei Sopor, lângă o pădure.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Procurorii trebuie să stabilească ce s-a petrecut în curtea casei, însă au o misiune dificilă pentru că locuința este într-o zonă izolată și nu sunt martori.

Mai multe, pe stirileprotv.ro.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.
XS
SM
MD
LG