Linkuri accesibilitate

Greva continuă. Profesorii au refuzat noua ofertă a Guvernului privind majorarea de 1.000 de lei brut a salariilor


ACTUALIZARE Liderii sindicatelor din Educație au transmis că profesorii refuză ultima ofertă a Guvernului, anunțată miercuri. Greva generală continuă.

Premierul Nicolae Ciucă și liderul PSD, Marcel Ciolacu, au discutat cu liderii sindicatelor din Educație, în această seară, la Palatul Victoria, despre rezultatul consultărilor cu profesorii, după ce Executivul a venit miercuri cu o nouă ofertă.

Joi, la ora 12, era programată ședința de Guvern în care să fie adoptate noile măsuri propuse.

Știrea inițială

Majorarea propusă de Guvern reprezintă pentru personalul didactic un avans din creșterea care va figura pe viitoarea grilă salarială și care se va regăsi și în viitoarea lege de salarizare ce se va aplica de la 1 ianuarie 2024, spune Executivul într-un comunicat remis presei miercuri.

Pentru personalul nedidactic din învățământ, creșterea salarială va fi de 400 de lei brut lunar.

În noua grilă de salarizare, salariul profesorului debutant/asistent universitar se va raporta la salariul mediu brut pe economie și va reprezenta punctul de referință al grilei de salarizare din educație.

Majorările salariale potrivit noii grile se vor face etapizat, în maximum trei ani de la intrarea în vigoare a noii legi a salarizării, prima tranșă reprezentând 40% din valoarea totală a majorărilor.

Sindicaliștii care au participat miercuri la discuțiile de la Guvern au anunțat că vor răspunde miercuri seară la oferta Guvernului.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG