Linkuri accesibilitate

Grindeanu: Nu e momentul unor noi frământări interne, unor lupte inutile în PSD


Sorin Grindeanu

Deși nu mai este membru PSD și nici nu poate reveni în partid cât se află la conducerea ANCOM, Sorin Grindeanu a transmis un mesaj către social-democrați în contextul reluării discuțiilor privind organizarea Congresului și chiar a zvonurilor privind o posibilă candidatură a sa împotriva liderului interimar Marcel Ciolacu pentru șefia formațiunii.

În mesajul său, fostul premier cere social-democraților să renunțe la lupte inutile în interiorul formațiunii pentru că „nu e momentul de noi frământări interne".

E timpul să învățăm din greșeli. Și sa nu le mai repetăm. Romania are nevoie de lideri puternici, cu viziune si care pot da o alta direcție decât cea impusă de actuala guvernare. De prea multe ori vedem în alte părți, în ultimele luni, circ, demagogie, haos, incompetență. Oamenii așteaptă altceva.

Sub nicio formă nu e momentul unor noi frământări interne, unor lupte inutile în PSD", a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

Grindeanu a reiterat apropierea sa de PSD și dorința de a se implica într-un „proiect serios, corect și bazat pe necesitățile reale" ale României.

Am spus-o de mai multe ori, sunt si voi ramane un om cu valori profunde de stânga, voi susține si ma voi implica intr-un proiect serios, corect si bazat pe necesitățile reale ale societății românești. Vreau să cred ca adevărații social democrati înțeleg unde ne aflăm si ce avem de făcut pentru a redeveni partidul in care jumătate dintre români au incredere. Am un mesaj ferm, e momentul unității, să lăsăm dorințele personale și să ne întoarcem fața catre oameni", a conchis Sorin Grindeanu.

Luni seară, Marcel Ciolacu a anunțat că viitorul congres la formațiunii va care trebui organizat, în opinia lui, cât mai repede, imediat după încetarea stării de alertă, și a reluat dorința sa de a candida pentru conducerea partidului, amintind și de conflictele actuale din interiorul formațiunii.

Lupta politică este atât în exterior, cât și în interior. În acest moment, eu sunt președinte interimar. Ce nu înțeleg anumiți colegi de-ai mei e că acesta este jocul pe care Iohannis și PNL și-l doresc. Nu poți să șubrezești un partid numai din atacuri externe, îți trebuie și un scenariu intern”, a spus Ciolacu.

Europa Liberă a analizat cum locotenenții lui Liviu Dragnea îl critică pe Marcel Ciolacu, care păstrează însă prima șansă la Congresul din această vară pentru șefia partidului, iar Sorin Grindeanu, Gabriela Firea și Șerban Nicolae vizează funcția de președinte PSD, dar la Congresul din 2021.

Citește și:

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG