Linkuri accesibilitate

Grup de lucru constituit de Guvern pentru redeschiderea școlilor din septembrie


Școală - imagine generică
Școală - imagine generică

La nivelul Guvernului a fost constituit grup de lucru interministerial pentru stabilirea măsurilor implementate pentru redeschiderea școlilor în siguranță din septembrie.

Pentru a aduce elevii, studenții și profesorii în siguranță în sălile de cursuri și cămine este nevoie de un efort comun, al mai multor ministere și instituții ale statului. Ele vor lucra la un plan de redeschidere predictibil și care să ofere răspunsuri la posibilele scenarii de evoluție a virusului COVID-19", a scrie, pe Facebook, viceprim-ministrul Raluca Turcan.

Ea a arătat că va lucra alături de miniștri la un ghid de norme și reguli adaptate la contextul școlilor, dar și la măsuri de ajutor pentru autoritățile locale pentru dotarea școlilor.

Alături de ministrul educației, Monica Anisie, și ministrul sănătății, Nelu Tătaru, vom lucra la un ghid de norme și reguli adaptate la contextul școlilor. Împreună cu ministerul dezvoltării și al finanțelor, dar și cu sprijinul ministrului fondurilor europene, Marcel Boloș, vom ajuta autoritățile locale să identifice potențialele probleme din școli și le vom sprijini din punct de vedere financiar și tehnic să pregătească unitățile de învățământ pentru începerea anului școlar. Ministerul educației a alocat deja bani pentru îmbunătățirea condițiilor de igienă în școli, construcția de grupuri sanitare noi în peste 370 de școli, au început licitațiile pentru tablete și s-au încheiat parteneriate pentru folosirea platformelor de predare/învățare online", a precizat Raluca Turcan.

De asemenea, ar putea apărea și modificări legislative.

Avem susținerea președintelui comisiei de învățământ din Camera Deputaților, dl. Sorin Câmpeanu și sprijinul ministerului justiției pentru a pregăti și cadrul legislativ necesar, astfel încât, să avem legi stabile, predictibile, în avantajul sistemului educațional ca întreg. Alături de aparatul de lucru din Guvern și ministere, vom demara în următoarele două săptămâni alte trei întâlniri de lucru cu:
(1) asociații ale comunităților locale;
(2) societatea civilă;
(3) experții din cadrul ministerelor implicate
", a mai precizat vicepremierul.

Oficialul a mai promis o evaluare foarte clară a situației din fiecare școală pentru găsirea celor mai bune soluții pentru fiecare comunitate educațională.

Vom fi într-un dialog constant cu toți actorii din sistem pentru a susține dreptul copiilor la o educație de calitate", a afirmat Raluca Turcan.

Citește și:

Ministerul Educației face ”experimente”. Un an școlar ”ratat”, ce ar trebui să facă peste vară ca să nu urmeze încă unul

Cum a luptat ministrul Monica Anisie cu pandemia din educație, cursurile online și propriile gafe

XS
SM
MD
LG