Linkuri accesibilitate

Galerie foto | Forțele NATO de la Cincu: Lucrări de amenajare și exerciții militare

Ca parte a ceea ce NATO numește o „schimbare fundamentală a strategiei de descurajare a adversarului și apărare” în urma războiului ordonat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei, baza militară de la Cincu, România, e în plin proces de reamenajare. Căile de acces sunt problema nerezolvată de România.

Pe 19 mai, Ministerul Apărării din România anunța că Grupul de Luptă al NATO (Battle Group Forward Presence - BGFP) din România „se constituie, începând cu luna mai, prin transformarea elementelor multinaționale aliate din cadrul Forței de Răspuns a NATO”, dislocate în România.

„La propunerea Franței de a prelua rolul de națiune-cadru, batalionul francez dislocat în România, considerat vârful de lance („Spearhead”) al Forţei cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat al NATO (VJTF), va forma BGFP pe teritoriul național, integrând, rotațional, efective ale Belgiei și Olandei. Forțele principale ale BGFP vor fi dispuse în Centrul Național de Instruire Întrunită din Cincu unde vor executa misiuni și activități de instrucție alături de structuri ale Armatei României”, preciza MApN.


XS
SM
MD
LG