Linkuri accesibilitate

Guvernul alocă 150 de milioane de lei pentru tablete destinate elevilor din mediile defavorizate


Elevi care merg la școală în mediul rural
Elevi care merg la școală în mediul rural

Guvernul a suplimentat bugetul Ministerul Educației Național cu suma de 150 de milioane de lei care este destinată achiziționării de tablete conectate la internet pentru elevii din medii defavorizate care nu pot participa la cursurile desfășurate în mod online, a anunțat șeful cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

În total vor fi achiziționate tablete pentru aproximativ 250.000 de copii care nu au posibilitate de a participa la cursurile online în urma închiderii școlilor ca urmare a pandemiei de coronavirus. Ionel Dancă a subliniat că numărul poate fi crescut în funcție de necesități.

Criteriile de repartizare vor fi stabilite prin ordin de ministru, în baza propunerilor unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat.

Am solicitat inspectoratelor şcolare să centralizeze situaţia elevilor care nu dispun de echipamentele necesare participării la cursurile online, în contextul pandemiei COVID-19. În acest moment, în România, numărul estimat de elevi care au nevoie de aceste dispozitive electronice este de 250.000. Odată cu achiziţionarea acestora, va fi facilitată învăţarea la distanţă şi pentru copiii din mediile defavorizate”, a declara, anterior, Monica Anisie, conform news.ro.

Tot în ședința de guvern de joi a mai fost adoptată o ordonanță care prevede ca, începând din 1 iunie, toți angajații Ministerului Fondurilor Europene și ai structurilor aflate în subordine au obligația de a folosi exclusiv sistemul digital și de a renunța la hârtii în interacțiunea pe care o vor avea cu beneficiarii finanțărilor.

Ordonanța „Adio hârtii!” este o inițiativă ce vine în scopul debirocratizării și transparentizării interacțiunii dintre beneficiarii fondurilor europene și autorități, creând cadrul legal pentru alinierea la Regulamentele Europene.

Ionel Dancă a mai anunțat și adoptarea de către Guvernul a unei scheme de minimis privind sprijinirea fermierilor care promovează creşterea raselor autohtone de porci, suma acordată pentru un animal fiind de 1.200 de lei.

De asemenea, Guvernul a mai stabilit extinderea până la 30 iunie a termenului limită pentru depunerea Declarației Unice și introducerea de bonificații pentru plata sumelor datorate în baza acestei declarații. Declarația Unică este depusă de aproape 1 milion de persoane.

Citește și:

XS
SM
MD
LG