Programul de Guvernare al Cabinetului Cîțu promite că datoria publică nu va depăși pragul de 60% din PIB, creșterea colectării veniturilor din accize, TVA și taxe vamale, reforma ANAF, reformarea sistemului fiscal-bugetar și modernizarea infrastructurii.
Va fi accelerată digitalizarea ANAF și va fi finalizată procedura de conectare a aparatelor de marcat cu jurnal electronic la sistemul informatic național de monitorizare al ANAF și implementarea sistemului de facturare electronică care permite transmiterea în timp real a facturilor emise către ANAF.
Programul de guvernare al Guvernului Cîțu conține la capitolul justiție, un domeniu care va fi condus de deputatul USR Plus Stelian Ion, o serie de priorități printre care se numără revizuirea Constituției, în sensul implementării inițiativei ”Fără penali în funcții publice” și a referendumului din 2019; anularea modificărilor nocive aduse de PSD, ALDE și UDMR legilor justiției în perioada Dragnea; desființarea Secției speciale de investigare a magistraților și înființarea unei structuri de parchet care să investigheze exclusiv infracțiunile contra mediului, precum tăierile ilegale de păduri.
Cristian Ghinea este primul ministru avizat în comisiile parlamentare de specialitate, pentru portofoliul Fondurilor Europene. Ghinea a primit 16 voturi pentru și 5 împotrivă.
Stelian Ion, propunerea de ministrul al Justiției, a primit aviz pozitiv în comisiile parlamentare de specialitate. El a fost avizat cu 41 de voturi pentru și 26 împotrivă.
Tot aviz pozitiv a primit și Virgil Popescu, nominalizat în fruntea Ministerului Energiei. El a avut 31 de voturi pentru și 18 împotrivă.
Au primit aviz favorabil și Sorin Cîmpeanu (ministerul Educației) și Virgil Popescu (Ministerul Energiei).