Linkuri accesibilitate

Guvernul Cîțu, la testul Parlamentului: Audierea miniștrilor și votul în plen, organizate în grabă

Cabinetul de miniștri din guvernul condus de premierul Florin Cîțu și programul de guvernare PNL-USR-PLUS-UDMR vor fi votate miercuri în plenul Parlamentului. Toți cei 18 miniștri vor fi audiați în grabă între ora 11-14, iar plenul se va reuni la 15 pentru votul de învestitură.

11:19 23.12.2020

Programul de Guvernare al Cabinetului Cîțu promite că datoria publică nu va depăși pragul de 60% din PIB, creșterea colectării veniturilor din accize, TVA și taxe vamale, reforma ANAF, reformarea sistemului fiscal-bugetar și modernizarea infrastructurii.

Va fi accelerată digitalizarea ANAF și va fi finalizată procedura de conectare a aparatelor de marcat cu jurnal electronic la sistemul informatic național de monitorizare al ANAF și implementarea sistemului de facturare electronică care permite transmiterea în timp real a facturilor emise către ANAF.

Programul de guvernare al Guvernului Cîțu conține la capitolul justiție, un domeniu care va fi condus de deputatul USR Plus Stelian Ion, o serie de priorități printre care se numără revizuirea Constituției, în sensul implementării inițiativei ”Fără penali în funcții publice” și a referendumului din 2019; anularea modificărilor nocive aduse de PSD, ALDE și UDMR legilor justiției în perioada Dragnea; desființarea Secției speciale de investigare a magistraților și înființarea unei structuri de parchet care să investigheze exclusiv infracțiunile contra mediului, precum tăierile ilegale de păduri.

Analiza pe larg a programului de guvernare

12:08 23.12.2020

Cristian Ghinea este primul ministru avizat în comisiile parlamentare de specialitate, pentru portofoliul Fondurilor Europene. Ghinea a primit 16 voturi pentru și 5 împotrivă.

Romania - Cristian Ghinea, Dan Barna
Romania - Cristian Ghinea, Dan Barna

12:17 23.12.2020

Stelian Ion, propunerea de ministrul al Justiției, a primit aviz pozitiv în comisiile parlamentare de specialitate. El a fost avizat cu 41 de voturi pentru și 26 împotrivă.

Tot aviz pozitiv a primit și Virgil Popescu, nominalizat în fruntea Ministerului Energiei. El a avut 31 de voturi pentru și 18 împotrivă.

12:26 23.12.2020

Au primit aviz favorabil și Sorin Cîmpeanu (ministerul Educației) și Virgil Popescu (Ministerul Energiei).

Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG