Linkuri accesibilitate

Guvernul italian declară stare de urgență din cauza coronavirusului


O femeie care poartă o mască de protecție împarte pliante cu informații despre noul coronavirus din China

Guvernul italian a decis, vineri, să declare stare de urgență pentru șase luni de zile, după ce primele două cazuri de coronavirus au fost confirmate în țară, relatează agenția de știri ANSA​.

Boala a fost confirmată la doi turiști chinezi aflați la Roma, aceștia fiind izolați într-o secție dintr-un spital specializat în boli infecțioase, iar camera de hotel în care au stat a fost sigilată.

Ultimul bilanț anunțat vineri dimineață de autoritățile din China arată că sunt 213 decese din cauza coronavirusului și 9.692 de cazuri de îmbolnăviri confirmate.

În acest moment, numărul de cazuri de coronavirus la nivel mondial l-a depășit pe cel înregistrat în timpul epidemiei SARS, în 2003. Atunci au fost 8.100 de cazuri.

Și Marea Britanie a confirmat vineri două cazuri de coronavirus. Este vorba de două persoane din aceeași familie, care sunt tratate la un centru de specialitate din Newcastle, potrivit BBC.

Statele Unite i-au avertizat pe americani să nu mai călătorească în China, după ce au raportat primul caz de transmitere de la persoană la persoană a coronavirusului, potrivit Reuters.

Germania, Japonia, Vietnam și Coreea de Sud au înregistrat, de asemenea, cazuri în care noul virus s-a transmis de la o persoană la alta. ceea ce sugerează un potențial mai mare de răspândire a coronavirusului.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat, joi seara, noul coronavirus „o urgență de sănătate publică la nivel internațional”, deoarece focarul continuă să se răspândească în afara Chinei.

Permiteţi-mi să fiu clar, această declaraţie nu este un vot de neîncredere în China. Cea mai mare preocupare a noastră este posibilitatea ca virusul să se propage în ţări cu sisteme de sănătate mai slabe", a declarat șeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Sunt 131 de cazuri confirmate în 23 de țări și regiuni din afara Chinei continentale, între care Italia, Germania, Australia, Statele Unite, Marea Britanie, Franța, Hong Kong, Japonia, Thailanda.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG