Linkuri accesibilitate

Guvernul oferă 2230 lei/lună pe perioada stării de urgență PFA-urilor și întreprinderilor individuale


Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului Ludovic Orban

PFA-urile și Întreprinderile individuale care și-au întrerupt activitatea vor beneficia de o indemnizație fixă de 2230 lei/lună, la nivelul unui salariu minim brut, pe perioada stării de urgență, a anunțat șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

„Am promis măsuri de sprijin economic pentru cei afectați de criza COVID-1 și ne ținem de cuvânt. Nu lăsăm pe nimeni în urmă, inclusiv PFA-urile și întreprinderile individuale sau familiale, indiferent dacă au contribuit sau nu la fondul de șomaj.

Pentru alte forme de angajare decât contractul individual de muncă, am prevăzut în Ordonanța de Urgență 30/2020 categoria de beneficiari ”alți profesioniști” care, dacă și-au întrerupt activitatea comercială pe perioada stării de urgență, vor primi o indemnizație fixă la nivelul unui salariu minim brut pe economie”, scrie Ionel Dancă pe pagina sa de Facebook.

Dancă a anunțat că guvernul va continua consultările cu cei afectați economic de epidemia de coronavirus și că va veni cu noi reglementări pentru toate categoriile, întreprinderi și activități profesionale (întreprinderi mari, activități culturale, sportive, ONG-uri) care și-au întrerupt activitatea parțial sau integral ca urmare a măsurilor impuse de starea de urgență.

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a semnalat luni, printr-o petiție care a strâns câteva mii de semnături, că, prin măsurile implementate prin ordonanța militară 1/2020, prin care s-au interzis activitățile culturale în spații închise, ca o consecință a decretării stării de urgență, artiștii independenți din România au fost lăsați fără nicio sursă de venit.

Parlamentarul a dat exemplul Germaniei, care a oferit un ajutor financiar de 100 de milioane de euro pentru artiștii independenți și micro-întreprinderile din sectorul cultural afectate de măsurile restrictive impuse pentru prevenirea pandemiei de coronavirus și încă 300 de milioane de euro împrumuturi pentru retail, hoteluri, restaurante și industriile culturale care au rămas fără activitate în perioada epidemiei.

Ministerul Culturii din Franța a luat de asemenea măsuri de sprijin pentru independenți, a mai spus senatorul USR.

Prin ordonanța militară nr.1/2020, adoptată după decretarea stării de urgență, au fost suspendate toate activitățile culturale realizate în spații închise, cât și adunările publice cu mai mult de 100 de participanți.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG