Linkuri accesibilitate

Haos la Timișoara: O grădiniță a fost evacuată după ce directoarea a aflat din presă că aceeași firmă a deratizat și instituția ei


Alertă la o gradiniță din Timișoara, după ce deratizarea unui bloc a dus la moartea a trei persoane
Alertă la o gradiniță din Timișoara, după ce deratizarea unui bloc a dus la moartea a trei persoane

Directoarea grădiniței a văzut în presă numele firmei, care a efectuat deratizarea în blocul unde au murit trei oameni și și-a dat seama că aceeași firmă făcuse deratizare în grădiniță luni. După apelul ei la 112, ISU a evacuat 50 de copii.

Un copil de 3 ani, un bebeluş de 9 zile şi mama acestuia au murit după ce în blocul în care locuiau, în Timișoara, s-a făcut o dezinsecţie. 12 adulți și 16 copii, toți în stare bună, cu o evoluție favorabilă, sunt internați în spital.

Patronul firmei a fost reținut de procurori. El cumpărase substanțele folosite de la „o cunoștință”, fără documente. El știa că substanțele sunt mai puternice decât de obicei, dar a primit asigurări că apartamentele în care a făcut dezinsecția nu erau locuite, spune avocatul său.

Deși patronul companiei dăduse procurorilor informații despre alte locuri unde a efectuat lucrări de deratizare, comandantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Timiș, Lucian Mihoc, a spus că pompierii au aflat despre această nouă locație după ce directoarea grădiniței a sunat la 112. „Nu am primit această informație. Am primit-o prin apel”, a răspuns șeful ISU la întrebări de la jurnaliști, într-o conferință de presă, citată de HotNews.ro

„Astăzi, în jurul orei 9.30, la sediul inspectoratului a fost primit un apel pe numărul de fix prin care s-a spus că de la o grădiniță din Timișoara, o grădiniță privată, s-au efectuat lucrări în cursul zilei de ieri (luni – n.r.), lucrări de dezinsecție/deratizare, fapt pentru care imediat echipajul de cercetare CBRN s-a deplasat acolo. S-au efectuat măsurători care nu indicau prezența niciunei substanțe, au fost ventilate suplimentar spațiile, aceasta a fost măsura pe care le-am cerut-o suplimentar personalului didactic, evacuarea celor aproximativ 50 de copii. (...) Nu s-au identificat substanțe periculoase și activitatea a fost reluată”, a spus șeful ISU Timiș, în conferința de presă.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG