Linkuri accesibilitate

Ilan Laufer, suspect de evaziune fiscală de 5,8 milioane euro


Ilan Laufer a fost ministru și secretar de stat în Cabinetele Tudose și Grindeanu. Are o firmă de consultanță a companiilor de retail

UPDATE- Fostul ministru PSD suspectat de evaziune fiscală, Ilan Laufer, a negat acuzațiile pe care i le-au adus investigatorii dosarului Unirea Shopping Center, afirmând că este „total nevinovat”. Laufer ar fi ațipit la audieri, potrivit agenției Mediafax, el fiind adus în fața polițiștilor în timpul vacanței de 1 Mai. Laufer a negat și această informație.

Ilan Laufer, fost ministru PSD, este cercetat ca suspect într-un dosar privind evaziune fiscală de 5,8 milioane de euro într-un dosar legat de Unirea Shopping Center, unul dintre cele mai mari magazine din România, alături de Carmen Adamescu, aflată deja sub control judiciar legat de același magazin.

Ilan Laufer este suspectat că ar fi ajutat-o pe proprietara Unirea Shopping Center printr-o schemă de contracte fictive să încaseze sume mari de bani din închirierea spațiilor de la Unirea Shopping Center în nume personal, în detrimentul companiei.

Potrivit informațiilor oficiale, cei care doreau să închirieze spații la magazinul Unirea încheiau mai întâi contracte cu societățile administrate de Ilan Laufer, cu sume mari de bani. Ulterior, fostul ministru din Cabinetul Tudose ar fi intermediat mai apoi închirierea spațiilor respective la sume mici, care erau declarate și impozitate. Banii obținuți de Laufer ar fi fost transferați către patru societăți din Cipru și Elveția, de unde erau ulterior retrași, prin încheierea cu aceste firme a unor contracte fictive de consultanță, comision și intermediere. Aceste sume, astfel obținute, ar fi ajuns la Carmen Adamescu.

De asemenea, anchetatorii spun că pentru a nu achita taxele și impozitele pe profit, pentru o societate pe care o administra, Ilan Laufer ar fi majorat cheltuielile, prin încheierea și înregistrarea în evidența contabilă a unor contracte fictive de consultanță, cu cele 4 firme din Cipru și Elveția. Cheltuielile fictive se ridică la suma de 22 de milioane de lei.

Ilan Laufer are 36 de ani și, până la această vârstă a fost ministru pentru IMM-uri în Guvernul Tudose, a fost secretar de stat în Guvernul Grindeanu și a fost propus de PSD și ca ministru al Dezvoltării Regionale în Cabinetul Dăncilă, însă a fost respins de președintele Iohannis. La vremea respectivă, Laufer l-a acuzat pe șeful statului de antisemitism.

Însă profilul politic al lui Ilan Laufer, care este din 2012 alături de PSD, fiind un apropiat și al lui Victor Ponta pe când acesta era pim-ministru, este estompat de personajul monden, prezent în presa tabloidă cu mult timp înainte.

Laufer este un om de afaceri prosper, cu o declarație de avere impresionantă, care a absolvit Facultatea de Sport și s-a lansat ca broker în imobiliare. Și-a înființat o companie de consultanță în retail și s-a implicat în intermedierea intereselor în România ale companiilor din Inditex (trustul din care fac parte Zara, Cotton, Pull and Bear, toate prezente și la parterul Unirea Shopping Center) și ale H&M.

Activ în PSD, Ilan Laufer se ocupă de dezvoltarea filialei acestui partid în Statele Unite și s-a aflat, la un moment dat, între posibilii candidați ai acestui partid la alegerile europarlamentare.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG