Linkuri accesibilitate

Ilie Sârbu și Niculae Bădălău, avizați în comisii pentru Curtea de Conturi și Autoritatea de Audit


Comisiile de buget-finanțe ale parlamentului și-au dat luni avizul pentru numirile lui Ilie Sârbu și Niculae Bădălău (PSD) la Curtea de Conturi și Autoritatea de Audit, pe poziții de vicepreședinți.

Ilie Sârbu va ocupa locul demisionarului Nicu Marcu pe durata mandatului acestuia care a început în octombrie 2014, după ce Marcu a lăsat Curtea de Conturi pentru șefia ASF, plătită cu 12.000 de euro pe lună și o piață de peste 50 de miliarde de euro, postul lui Marcu fiind asigurat printr-o înțelegere transpartinică. Sârbu, socru al liderului Pro România, fost președinte și premier al PSD, a mai fost la Curtea de Conturi, tot pe poziția de vicepreședinte.

Tot luni au fost validați pentru pozițiil de consilieri ai Curții de Conturi: Sorin Lazăr, Ion Călin, Claudia Boghicevici (pentru un mandat de 9 ani, începând cu 15 octombrie 2020), Dezso Csongor - Attila, Adrian Popa, transmite Agerpres.

Candidații avizaţi urmează să fie validaţi în şedinţa de marți a plenului reunit al celor două Camere ale Parlamentului.

Citește și:

Trocul PSD-PNL. Cum ajung foști incompatibili și anchetați de DNA în conducerea unor instituții cheie

XS
SM
MD
LG