Linkuri accesibilitate

Ilie Sârbu și Niculae Bădălău, votați în conducerea Curții de Conturi și a Autorității de Audit


Cei şapte candidaţi pentru Curtea de Conturi şi Autoritatea de Audit au primit marţi votul plenului reunit al parlamentului.

Ilie Sârbu a fost votat cu 329 de voturi pentru și 20 împotrivă în funcția de consilier de conturi și vicepreședinte al Curții de Conturi, iar Niculae Bădălău, a primit 294 de voturi pentru funcția de consilier de conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de Audit. 55 de parlamentari au votat împotriva sa, potrivit desfășurătorului de ședință intrat în posesia Europei libere.

Au mai primit votul parlamentarilor pentru funcţia de consilier al Curţii de Conturi:

Sorin Lazăr – 329 la 20, Ion Călin – 326 de voturi pentru și 23 împotrivă, Claudia Boghicevici (pentru un mandat de 9 ani, începând cu 15 octombrie 2020) – cu 326 de voturi pentru și 23 „împotrivă”. Dezso Csongor – Attila a obținut 328 de voturi și 21 împotrivă iar Adrian Popa a primit 327 de voturi favorabile și 22 împotrivă.

Luni, comisiile de buget-finanțe ale parlamentului și-au dat luni avizul pentru numirile Ilie Sârbu și Niculae Bădălău și a celor cinci consilieri.

Ilie Sârbu va ocupa locul demisionarului Nicu Marcu pe durata mandatului acestuia care a început în octombrie 2014, după ce Marcu a lăsat Curtea de Conturi pentru șefia ASF, plătită cu 12.000 de euro pe lună și o piață de peste 50 de miliarde de euro, postul lui Marcu fiind asigurat printr-o înțelegere transpartinică. Sârbu, socru al liderului Pro România, fost președinte și premier al PSD, a mai fost la Curtea de Conturi, tot pe poziția de vicepreședinte.

Citește și:

Trocul PSD-PNL. Cum ajung foști incompatibili și anchetați de DNA în conducerea unor instituții cheie

XS
SM
MD
LG