Linkuri accesibilitate

Negocierile, deblocate. Primii pași spre un acord. La ce înțelegere au ajuns PNL și USR PLUS

Negocierile pentru formarea coaliției guvernamentale continuă și vineri. La finalul discuțiilor de joi, cei trei lideri de partide au menționat că toate opțiunile rămân pe masă. Filmul evenimentelor de azi, 18 decembrie.

18:18 18.12.2020

Potrivit ultimelor informații ale Europei Libere, PNL a obținut Ministerul Finanțelor, iar USR PLUS ar fi obținut Justiția și Dezvoltarea.

16:02 18.12.2020

Liderul USR, Dan Barna, vrea pe lângă funcția de vicepremier şi pe cea de ministru al Dezvoltării.

USR PLUS insistă pentru ministerul Finanțelor, pentru deputatul Claudiu Năsui.

Surse apropiate negocierilor au spus pentru Europa Liberă că Ludovic Orban ar fi dispus să cedeze ambele ministere în schimbul șefiei Camerei Deputaților pentru el. Această poziție este considerată prea conciliantă și în detrimentul PNL, de mai mulți lideri ai partidului, nemulțumiți de compromisurile care se fac.

13:32 18.12.2020

Există o dispută între PNL și USR PLUS asupra ministerelor pe care le vrea fiecare partid.

PNL – Finanțe, Apărare, Externe, Interne, Justiție, Dezvoltare, Transporturi, Fonduri UE

USR PLUS- Finanțe, Justiție, Educație, Sănătate, Muncă, Fonduri UE/Economie

UDMR- Comunicații, Agricultura, Cultura

11:24 18.12.2020

Formula asupra căreia ar fi convenit liderii celor trei partide care vor să formeze viitorul guvern este Florin Cîțu prim-ministru și Ludovic Orban președinte la Camera Deputaților.

Dan Barna și Kelemen Hunor ar urma să devină vicepremieri.

USR PLUS a obținut în schimbul șefiei la Camera Deputaților pentru Orban reîmpărțirea ministerelor: 8 portofolii la PNL, 7 la USR Plus și 3 la UDMR.

Urmează discuții concrete despre ce ministere va deține fiecare partid. Una dintre condițiile puse de USR PLUS pentru acceptarea lui Orban la Camera Deputaților este să îi revină ministere de avizare, cel mai probabil Justiția sau Finanțele.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG