Linkuri accesibilitate

Negocierile, deblocate. Primii pași spre un acord. La ce înțelegere au ajuns PNL și USR PLUS

Negocierile pentru formarea coaliției guvernamentale continuă și vineri. La finalul discuțiilor de joi, cei trei lideri de partide au menționat că toate opțiunile rămân pe masă. Filmul evenimentelor de azi, 18 decembrie.

10:56 17.12.2020

Pe masa negocierilor se află în prezent două variante propuse de PNL: fie Ludovic Orban premier și Florin Cîțu la șefia Senatului și USR primește Camera Deputaților, fie Florin Cîțu premier și Ludovic Orban preia șefia Camerei Deputaților.

În schimb, USR-PLUS nu acceptă ca Ludovic Orban să fie prim-ministru și nici nu renunță la șefia Camerei Deputaților, în cazul în care liberalii aleg alt nume pentru șefia Guvernului.

Președintele Iohannis a anunțat că va accepta orice variantă va fi agreată în coaliție.

12:02 17.12.2020

Liderii PNL, USR PLUS și UDMR se reunesc joi, de la 13.30, la Vila Lac, într-o nouă rundă de negocieri pentru formarea unei majorități și a viitorului guvern.

12:46 17.12.2020

Emil Boc (PNL) primarul Clujului: ”Avem obligația morală să dăm un guvern până la Anul Nou, deci cred că azi se vor face pași înainte. PNL si-a flexibilizat poziția, asa încât să se ajungă la o soluție.

Nu prea pricep asta cu Camera Deputaților, potrivit Constituției, omul doi e președintele Senatului, nu al Camerei.

Fie coaliția cade de acord asupra unui nume, fie, dacă partidele vin cu nume diverse, președintele poate face nominalizarea pe care o vrea.”

13:02 17.12.2020

UDMR propune ca întâlnirea de la Vila Lac să aibă loc doar între liderii celor trei partide, iar în cazul în care se ajunge la o soluție să fie lărgită și cu ceilalți membri ai echipei de negociere.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG