Linkuri accesibilitate

În ultimele zile de mandat Firea, Primăria Capitalei amână plata stimulentului financiar pentru adulții cu handicap


Romania- Gabriela Firea a pus situația pe lipsa bani de la bugetul municipalității și a aruncat vina în seama guvernului liberal

Noua administrația a Bucureștiului și Gabriela Firea s-au contrat verbal marți după ce Primăria Capitalei, prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, a amânat plata stimulentului pentru persoanele adulte cu handicap din lipsă de bani.

Dacă noul primar Nicușor Dan și viitorul viceprimar Vlad Voiculescu au acuzat o răzbunare pe final de mandat, menită să pună povara în cârca noii administrații, Gabriela Firea a dat vină pe Guvernul PNL pentru lipsa de bani pentru plata stimulentului.

Gabriela Firea a oprit plata stimulentului financiar pentru adulții cu dizabilități din București. Adică a făcut exact ceea ce ne acuza pe noi, în mod mincinos, în timpul campaniei electorale! Cinism și bătaie de joc până în ultima zi de mandat – de asta au parte bucureștenii de la primarul general încă în funcție. Imediat ce voi prelua oficial funcția de primar general, mă voi ocupa de rezolvarea acestei probleme, iar beneficiarii stimulentului financiar își vor primi banii la care au dreptul. Niciun beneficiar de plăți sociale nu va suferi din pricina incompetenței și batjocurii actualei conduceri a primăriei. În schimb, clienții politici ai PSD, oamenii înșurubați abuziv în funcții și beneficiarii de contracte politice vor da socoteală”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

Mandatul lui Nicușor Dan a fost validat de instanță abia luni, după ce 52 de foști sau actuali consilieri au depus contestații în instanță. El va depune jurământul de învestire la finalul săptămânii.

Viceprimarul Vlad Voiculescu a numit decizia municipalității drept o răzbunare politică și a anunțat că situația va fi remediată de noua administrație.

Mă așteptam și totuși speram ca Firea și PSD să nu coboare din nou atât de jos. La fel cum cei mai aprigi dictatori își folosesc cetățenii, chiar pe cei mai vulnerabili, ca scut, administrația Firea a ales să lovească în adulții cu handicap din București pentru o răzbunare politică: vor să facă să pară că noi am fi oprit plățile și să capitalizeze pe asta pentru alegerile parlamentare! După ce toată campania a mințit că noi am vrea să tăiem stimulentele pentru cei cu handicap, astăzi aflăm că Gabriela Firea și PSD - încă la butoane - nu au alocat fondurile necesare pentru aceste ajutoare financiare! În prag de iarnă lasă oameni în situații vulnerabile fără bani doar ca bieții oameni să creadă că noi - care nu am preluat încă mandatele - am fi făcut asta. Ca Viceprimar responsabil pentru domeniul social după votul colegilor consilieri, îi asigur pe toți cei înscriși în program că vor primi ajutorul promis după ce ne vom prelua mandatul. Cred că am fost cu toții cât se poate de clari în campanie în legătură cu asta”, a scris Vlad Voiculescu pe pagina de Facebook.

În replică, Gabriela Firea a acuzat guvernarea liberală de lipsa de bani de la Primăria Municipiului București.

Situatia financiara este grea, si au contribuit din plin domnii Orban si Cîtu - prietenii domnului Nicusor -, care au diminuat lunar cota din impozitul pe venit alocata Primariei Caputalei si, in plus, nu au acceptat nicio forma de redresare financiara propusa de noi : aprobarea prin CAIL a unui imprumut din Trezorerie sau de pe piata bancara privata", a fost precizarea făcută de Gabriela Firea pe Facebook.

Direcția Generală de Asistență Socială, instituție din subordinea primăriei conduse încă de Firea,a anunțat luni că plata stimulentului financiar pentru adulții cu handicap a fost amânată din lipsă de fonduri.

În atenția beneficiarilor stimulentului financiar pentru persoanele adulte cu handicap!

În această lună, plata stimulentului financiar, în valoare totală de 28.000.000 lei, va fi amânată până la o dată ulterioară pe care o vom comunica de îndată ce vom dispune de fondurile necesare
", scrie Direcția Generală de Asistență Socială, luni, pe pagina sa de Facebook.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG