Linkuri accesibilitate

Încă un lider Hamas ucis în Cisioardania. Convoi militar atacat de Israel la granița Libanului


Atacurile la granița dintre Israel și Palestina s-au intensificat. Ultimul a vizat un convoi de camioane, venit din Siria.
Atacurile la granița dintre Israel și Palestina s-au intensificat. Ultimul a vizat un convoi de camioane, venit din Siria.

Israelul a omorât încă un lider Hamas, de această dată în Cisiordania, transmite Reuters. În paralel, militarii israelieni au lovit și un convoi de camioane, la granița Libiei cu Siria. SUA au decis să sporească prezența militară în zonă.

Un lider Hamas a fost ucis în urma unui atac aerian israelian asupra unui vehicul, în Cisiordania ocupată, a transmis Reuters, care citează presa locală. Conform acesteia, ar fi vorba de șeicul Haitham Balidi, lider al Brigăzilor Izzadin al-Qassam din Tulkarm.

Alte patru persoane au fost ucise în urma acestui atac.

O sursă apropiată Hezbollah a declarat vineri seară că Israelul a lansat un atac aerian asupra unui convoi de camioane care intră în Liban din Siria.

„Trei lovituri israeliene au vizat un convoi de camioane cisternă la granița siriano-libaneză, în zona Hawsh el-Sayyed Ali. Un șofer sirian a fost rănit”, a declarat sursa pentru AFP.

Monitorul de război al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului a raportat și alte atacurile israeliene în interiorul Siriei, lângă granița cu Libanul, fără a menționa victime.

În paralel, Statele Unite vor muta o escadrilă de luptă în Orientul Mijlociu și vor menține un portavion în regiune, a declarat Pentagonul pe 2 august, conform Associated Press.

Secretarul Apărării, Lloyd Austin, a anunțat prezența suplimentară a unor crucișătoare și distrugătoare, capabile de apărare împotriva rachetelor balistice în regiunile Europei și Orientului Mijlociu, mai notează AP.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Cezar Amariei

    A intrat în echipa Europa Liberă în mai 2023. Jurnalist cu peste 20 de ani de experiență, a colaborat cu unele dintre cele mai importante trusturi media naționale (Mediafax, Adevărul, ProTV, Gândul).

    Specializat în materiale de autor, analize, anchete, sinteze, reportaje, interviuri.

XS
SM
MD
LG