Linkuri accesibilitate

Incendiu la Tg.Ocna, pe 20 de hectare de pădure de pin. Lipsa apei și vântul puternic au îngreunat intervenția pompierilor


Incendiul s-a extins pe 20 de hectare de pădure de pin din cauza lipsei apei și a vântului puternic. Pe seară, două aeronave Spartan configurate pentru incendii au venit în ajutorul pompierilor.
Incendiul s-a extins pe 20 de hectare de pădure de pin din cauza lipsei apei și a vântului puternic. Pe seară, două aeronave Spartan configurate pentru incendii au venit în ajutorul pompierilor.

 Pompierii din mai multe judeţe luptă cu un incendiu dintr-o pădure de pin din Tg. Ocna, județul Bacău. Incendiul s-a extins pe o suprafață de 20 de hectare. Intervenţia este îngreunată de vânt, terenul accidentat şi lipsa surselor de apă.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără, la nivelul unei păduri de pin, pe aproximativ 20 ha, ceea ce a făcut dificilă intervenția pompierilor, pe un teren greu accesibil, versanții fiind extrem de abrupți, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Bacău.

Intervenția pompierilor se concentrează pe crearea unei linii de protecție pentru locuințele de la baza versanților pe care se manifesta incendiul. Stingerea incendiului este încă în desfășurare iar pompierii de la Bacău au primit sprijinul colegilor de la Neamț și Vrancea.

Acțiunea echipajelor de stingere a fost îngreunată de vântul puternic, care a determinat extinderea cu repeziciune a flăcărilor, dar și de terenul accidentat și de lipsa sursei de apă.

„Având în vedere terenul frământat, aspect ce îngreunează accesul echipajelor de intervenţie, precum şi forţa cu care se propagă incendiul, în sprijin vor acţiona şi două aeronave echipate în configuraţie pentru stins incendii”, a mai transmis ISU Bacău.

Din acest motiv, la cererea Departamentului pentru Situații de Urgență, două aeronave C-27J Spartan ale Forțelor Aeriene Române, configurate pentru stingerea incendiilor, au fost trimise în sprijinul pompierilor. Ele au decolat de la Baza 90, de la Otopeni, în jurul orei 19.30.

Atunci când sunt configurate pentru stingerea incendiilor, aeronavele C-27J Spartan pot transporta 6.000 de litri de apă, adică șase containere, la fiecare trecere.

Aeronavele de acest tip ale Forțelor Aeriene Române au acționat, din 2017 și până în prezent, pentru stingerea a mai multe incendii de pădure din România, în județele Mehedinți, Alba, Hunedoara și Buzău.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG