Linkuri accesibilitate

Incendiu cu 29 de morți la un club de noapte din Istanbul. Cinci persoane au fost reținute de procurori


Incendiul a provocat decesul a cel puțin 29 de persoane, au transmis autoritățile turce.

Cel puțin 29 persoane au murit într-un incendiu izbucnit într-un club de noapte din Istanbul. Șapte persoane sunt rănite grav, spune primarul orașului.

O anchetă asupra incidentului a fost declanșată, a anunțat biroul guvernatorului orașului într-un comunicat. Trei procurori investighează cazul și s-a ordonat reținerea a cinci persoane, a declarat ministrul Justiției, Yilmaz Tunc.

Clubul ocupă două niveluri în subsolul unei clădiri cu 16 etaje din cartierul Gayrettepe.

Incendiul a izbucnit într-o clădire de pe bulevardul Gayrettepe Yıldız Posta, din centrul turistic al Istanbulului, transmite Daily Sabah.

Primarul orașului, Ekrem Imamoglu, spune că incendiul ar fi izbucnit în timpul lucrărilor de reparații făcute în timpul zilei, transmite Reuters.

Răniții sunt în stare critică, a declarat Imamoglu, care spune că incendiul a fost stins și că răniții sunt tratați în spitalele din apropiere.

La fața locului au ajuns echipe de pompieri, medicale și de poliție. Pompierii au intervenit cu 31 de autovehicule și 86 de pompieri. Polițiștii au izolat accesul în zonele înconjurătoare.

Răniții sunt transferați la spitalele din regiune.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG