Procurorii și polițiștii au început audierea personalului medical de la Institutul Matei Balș după incendiul din această dimineață în care au murit 4 pacienți cu Covid.
Conducerea spitalului bucureștean l-a chemat pe avocatul Florin Durgheu pentru a asista la audieri, potrivit G4Media.
Doi procurori de la Parchetul Capitalei coordonează ancheta incendiului de la Matei Balș, unul dintre ei a fost implicat și în ancheta Colectiv.
Premierul Florin Cîțu a transmis un mesaj de condoleanțe după tragedia de dimineață de la Institutul Matei Balș.
„În aceasta dimineață o tragedie a lovit Bucureștiul. Din păcate, cu victime.
În primul rând transmit sincere condoleanțe familiilor îndoliate.
Din primul moment am activat Planul Roșu și împreună cu Ministerul de Interne și prefectul municipiului București am luat toate măsurile ca situația să fie stabilizată rapid.
În același timp au fost identificate locuri în alte spitale din București unde au fost transferați imediat mai mulți pacienți. M-am asigurat că transferul s-a făcut în condiții sigure.
Un lucru este cert, de aceasta dată reacția autorităților a fost eficientă și rapidă.
Despre cauze și responsabili discutăm după ce avem toate informațiile", a scris Florin Cîțu pe Facebook.
Vlad Voiculescu, a declarat într-o intervenție telefonică la Digi24 că „vorbim de un management stabil și de o finanțare relativ robustă”.
„La Matei Balș au fost făcute investiții aproape constant. A fost renovat în întregime de curând. În curând vom avea informații nu doar despre Balș, ci și despre celelalte spitale. După Piatra Neamț, ministrul Tătaru și Raed Arafat au anunțat controale în secțiile ATI și nu numai”, a mai declarat Voiculescu.
„Nu am informații că în acea clădire ar fi fost surse suplimentare de încălzire, care oricum nu ar trebui să fie în spitale”, a precizat ministrul.
Ministrul Sănătății a deplâns faptul că în România nu au fost construite spitale noi.
„În România s-au construit mall-uri, clădiri de birouri, mai puțin spitale. Acest lucru trebuie să se schimbe”, a susținut Vlad Voiculescu.
„Din informațiile pe care le-am primit la fața locului, în acel pavilion nu erau probleme de încălzire. Din fericire, instalațiile anti-incendiu au funcționat. În momentul în care s-a declanșat incendiul, instalația electrică și instalația de aprovizionare cu oxigen au fost deconectate automat și în felul acesta s-a putut evita o tragedie de și mai mari proporții”, a declarat vineri prefectul Capitalei Traian Berbeceanu.