Linkuri accesibilitate

Incendiu la un depozit de mase plastice în Dragomirești/ Dâmbovița, la 25 km de București


După exploziile de la Crevedia, un incendiu a izbucnit la un depozit de mase plastice din Dragomirești, tot în județul Dâmbovița.
După exploziile de la Crevedia, un incendiu a izbucnit la un depozit de mase plastice din Dragomirești, tot în județul Dâmbovița.

Un incendiu puternic este în desfășurare tot în județul Dâmbovița, în localitatea Dragomirești. Incendiul are loc la un depozit de mase plastice, aflat în apropierea fabricii de armament din localitate. Este al doilea incendiu ce are loc în seara de sâmbătă, 26 august, în apropiere de București.

Un incendiu puternic este în desfășurare tot în județul Dâmbovița, în localitatea Dragomirești. Incendiul are loc la un depozit de mase plastice.

Purtătorul de cuvânt al ISU Dâmbovița, sublocotenentul Radu Popescu, a declarat pentru Europa Liberă, că în acest incendiu nu sunt victime. Incendiul se desfășoară pe 600 de metri pătrați. În interiorul depozitului sunt materiale inflamabile, potrivit ISU Dâmbovița. Instituția a emis mesaj RO Alert.

Purtătorul de cuvânt al ISU Dâmbovița a declarat la ora 23.53 pentru Europa Liberă că nu mai există riscul propagării incendiului de la depozitul de mase plastice la fabrica de armament.

Într-o postare pe Facebook, ministrul Economiei Radu Oprea a precizat că pompierii țin sub control incendiul de la Dragomirești.

„Sunt în contact permanent cu conducerea fabricii din industria de apărare de la Dragomirești. Aici nu există niciun pericol ca incendiul apărut la magazia unei societăți comerciale din apropierea fabricii să se extindă către aceasta. Deja incendiul de la magazie nu se mai extinde și se acționează pentru stingerea lui”, a scris ministrul.

Radu Oprea a mai prezicat că „normele și măsurile de protecție împotriva incendiilor pentru companiile din industria de apărare fac ca un incendiu din exterior să nu poată ajunge în interiorul oricărei fabrici”.

  • 16x9 Image

    Anca Grădinaru

    Anca Grădinaru este senior correspondent la Europa Liberă din februarie 2023.
    Este jurnalist de 25 de ani. Anterior, a lucrat la Ziarul Adevărul, Antena 1, Antena 3, Digi 24 și Radio Europa FM.

    A realizat știri, anchete, reportaje și documentare, radio și de televiziune, în România, Ucraina, Irak, Statele Unite ale Americii, Canada și Australia.
     
    A transmis de la majoritatea summiturilor NATO de după aderarea României la Alianța Nord Atlantică și de la reuniuni ale Uniunii Europene, de la vizitele papilor la București și de la primele două ediții ale Jocurilor Invictus la care a participat România.

    Unele dintre reportajele Ancăi Grădinaru au fost premiate de New Mexico Associated Press și Asociația Profesioniștilor de Televiziune din România.

    La Europa FM, a realizat emisiunea „Interviurile Europa FM” și „Piața Victoriei”. Este absolventă a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu și a unei burse de un an la New Mexico State University din Statele Unite ale Americii.

    serbana@rferl.org

XS
SM
MD
LG