Linkuri accesibilitate

Explozii la Crevedia. Cum arată roboții cu care pompierii au intervenit în primă fază pentru a stinge focul


Video | IGSU a folosit roboți pentru a stinge incendiul izbucnit după exploziile de la Crevedia
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:17 0:00

Robot al IGSu folosit pentru stingerea incendiului generat după exploziile de la Crevedia.

O autospecială cu roboți a fost printre echipajele cu care pompierii s-au deplasat la locul exploziilor de la Crevedia. Autospeciala a intrat în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) în luna iunie 2023.

Echipaje de pompieri din trei județe s-au deplasat la Crevedia imediat după ce explozia a fost anunțată la 112. Pe lângă echipaje de stingere, autoscări, echipaje SMURD sau de transport victime multiple, pompierii au mers și cu o autospecială cu roboți.

Dispozitivele au intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență București Ilfov în luna iunie și au fost folosite la Crevedia la incendiul generat de prima explozie.

Chiar dacă au fost folosiți roboți pentru a stinge focul în primele momente de după explozie, cel puțin 26 de pompieri au fost răniți unei a doua explozii ce a avut loc la stația GPL de la Crevidia.

În total, numărul raportat al răniților era, sâmbătă seară, de cel puțin 46.

Cel puțin o persoană a murit și alte două erau date dispărute.

Autospecialele pentru transport roboții ISU București au fost prezentate de ISU pe 7 iunie. Patru astfel de echipaje se află în dotarea pompierilor români.

FOTO: Cum arată roboții cu care a intervenit ISU

Exploziile de la Crevedia a avut loc la o stație GPL care nu deținea autorizație de la ISU, potrivit primelor informații.

Prima explozie a avut loc în jurul orei 19.00, fiind urmată de un incendiu puternic.

Cel puțin 3.000 de persoane au fost evacuate din zonă.

  • 16x9 Image

    Ionuț Benea

    A intrat în presă dintr-un pariu și a rămas aici din convingere. A debutat în jurnalism în 2008 și a trecut prin redacții locale sau naționale importante, precum Ziarul de Iași sau Adevărul. A fost implicat în mai multe proiecte editoriale independente coordonate de Freedom House și Centrul pentru Jurnalism Independent.

    S-a alăturat echipei în 2021 ca senior-correspondent, funcție pe care o ocupă și în prezent. Din iulie 2021 până în ianuarie 2023 a fost redactor-șef al Europei Libere România.

    Din ianuarie 2023 ocupă poziția de senior-correspondent.

XS
SM
MD
LG