Linkuri accesibilitate

București. Incendiu, marți seară, în Parcul IOR


Foto: Ilustrație incendiu de vegetație.

Un incendiu de vegetație a izbucnit, marți seară, în Parcul Alexandru Ioan Cuza, cunoscut drept Parcul IOR, din București. Potrivit news.ro, incendiul era extins, în jurul orei 22:00 pe o suprafaţă de aproximativ 4.000 de metri pătraţi.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bucureşti-Ilfov intervine cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

„În acest moment incendiul este localizat. Nu sunt victime”, a transmis sursa citată.

Luni, deputatul REPER Cătălin Teniță semnala pe pagina de Facebook că, de mai multe luni, locuitorii din zonă protestează periodic în Parcul IOR, din zona central-estică a Capitalei, care este „defrișat și incendiat bucată cu bucată pentru a ridica acolo blocuri de beton în vreme ce autoritățile se fac că nu văd”. Ar fi vorba despre o zonă din parc care a fost retrocedată.

Marți seară, Teniță a cerut intervenția ministrului de Interne pentru a trimite poliția în zonă. „Cetățenii cer protejarea zonei de câteva luni”, spune deputatul.

În luna iunie, organizațiile de mediu dădeau Parcul IOR drept exemplu de zonă în care urma să se poată construi pe 12 hectare de spații verzi dacă Parlamentul adopta Codul Urbanismului în forma discutată la acea vreme.

Locuitorii din zonă au postat pe pagina de Facebook a Grupului Prietenii Parcului IOR numeroase fotografii și înregistrări cu incendiul de marți seara.

  • 16x9 Image

    Carmen Valică

    A început să lucreze în presă în 2000, când studia încă jurnalismul la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Pasionată de radio, Carmen s-a mutat la București în 2004, când s-a alăturat redacției în limba română a BBC World Service. După închiderea acesteia a lucrat la Radio România Actualități iar apoi, timp de cinci ani, s-a dedicat comunicării și relațiilor publice. A revenit în presă în 2020 iar din ianuarie 2021 s-a alăturat echipei Europa Liberă România.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG