Linkuri accesibilitate

Făget (Timiș) aşteaptă decizia CNSU pentru intrarea în carantină. 40 de cazuri, două decese


România, Făget, Timiș
România, Făget, Timiș

Oraşul Făget din judeţul Timiş aşteaptă, duminică, decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă privind intrarea în carantină, după ce în localitate au apărut peste 40 de cazuri de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2.

„Este vorba despre peste 40 de cazuri, sunt destul de dispersate, iar ancheta epidemiologică făcută de Direcţia de Sănătate Publică Timiş nu a putut stabili clar de unde a izbucnit răspândirea cazurilor COVID. Ancheta epidemiologică este în curs, dar problema este că boala a apărut în mai multe zone ale oraşului şi se teme de o infecţie de tip comunitar", a declarat pentru Agerpres primarul orașului, Marcel Avram.

Primarul spune că s-a îndeplinit condiția cerută de lege privind raportul de 3 infectări la mia de locuitori pentru instituirea carantinei și, în plus, este o problemă și la spitalul din localitate, unde au fost testați pozitiv 8 asistenți și infirmieri.

Făgetul este o localitate cu 6.761 de locuitori.

Primarul spune că și la primărie au fost puși oamenii în izolare și că „o parte din familiile celor care au fost puşi în izolare s-au îmbolnăvit şi ei. Era oarecum inevitabil. Primele cazuri de COVID au fost în primul val, au urmat şapte săptămâni în care nu s-a mai înregistrat niciun caz, iar acum, de trei săptămâni, au reapărut cazurile de infectări cu SARS-CoV-2. Au fost două decese."

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a declarat la Digi 24 că Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis instituirea carantinei în orașul Făget și în cele 3 sate aparținătoare în urma raportului Direcției de Sănătate Publică și se așteaptă, în cursul zilei, ordinul DSU în acest sens.

„Avem o situație delicată în oraș, sunt 47 de persoane testate pozitiv (...) Oamenii trebuie să înțeleagă că se pot deplasa la locul de muncă, în baza adeverinței de la serviciu. De asemenea, nu se restricționează niciun serviciu public", a spus Dobra.

Până în prezent, a fost instituită carantina zonală în două localităţi, Gornet (Prahova) şi Cartojani (Giurgiu), din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus.

XS
SM
MD
LG