Linkuri accesibilitate

INSP transmite un „semnal de alarmă" pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei


Medic într-un salon dedicat pacienților cu coronavirus

După ce miercuri România a înregistrat un record negativ și a depășit 1.000 de cazuri noi zilnice, Institutul Național de Sănătate Publică transmite în premieră „un semnal de alarmă" către populație în care avertizează privind pericolul virusului și cere respectarea măsurilor de protecție impuse de contextul epidemiologic.

Având în vedere evoluția alarmantă a cazurilor de infecție cu Covid-19, Institutul Național de Sănătate Publică reamintește cetățenilor importanța respectării cu strictețe a măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii infecției.

Rugăm populația să respecte măsurile de bază de protecție sanitară, acestea fiind singurele instrumente cu care putem preveni transmiterea virsului SARS-CoV-2 și îmbolnăvirea cu COVID-19", transmite INSP într-un comunicat oficial.

În comunicat, Institutul Național de Sănătate Publică reia măsurile de bază:

  • Purtați mască de protecție în spațiile închise (spații publice, locul de munca)! Pentru o protecție eficientă masca trebuie să acopere atât nasul cât și gura.
  • Evitați aglomerările, atât incintele cât și aglomerările din aer liber! În cazul în care nu le puteți evita, asigurați-vă că purtați masca de protecție!
  • Mențineți distanța fizică față de celelalte persoane!
  • Mențineți igiena riguroasă a mâinilor, prin spălarea cât mai frecventă cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde sau dezinfectarea cu substanțe pe bază de alcool!
  • Evitați atingerea ochilor, nasului și gurii cu mâinile neigienizate!

Oficialii INSP atrag atenția că „reluarea activităților și evoluția favorabilă a situației numărului infectărilor sunt strâns legate de comportamentul fiecărui individ" și cer oamenilor să se informeze doar din surse oficiale și să adopte un comportament responsabil.

Potrivit istoricului comunicatelor Institutului Național de Sănătate Publică, care datează din 2016 această adresare „INSP trage un semnal de alarmă” nu a mai fost folosită până acum.

Semnalul vine după ce autoritățile au anunțat, miercuri, un număr record de 1.030 de îmbolnăviri după prelucrarea a 24.877 de teste.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Drogat și închis: un activist rus povestește despre abuzul psihic
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:34 0:00
XS
SM
MD
LG