Linkuri accesibilitate

Inspecția Judiciară verifică procurorii implicați în cazul Caracal


Gheorghe Dincă și-a recunoscut faptele.
Gheorghe Dincă și-a recunoscut faptele.

Inspecția Judiciară a anunțat că verifică modul în care au fost aplicate procedurile de către magistrații implicați în ancheta de la Caracal, dar și modul în care o asociație de procurori a scurs date din anchetă, într-un comunicat de presă.

Inspectorii judiciari vor verifica modul în care și-au făcut procurorii în instrumentarea anchetei de la Caracal, unde Gheorghe Dincă este acuzat că a răpit, violat și ucis o adolescentă.

De asemenea, vor fi verificate eventuale abateri disciplinare în cazul informațiilor din dosarul penal aflat în curs, publicate de Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor (AMASP).

Sâmbătă, AMASP a prezentat o cronologie a evenimentelor din perioada 24-25 iulie, în cazul dispariţiei adolescentei din Caracal.

„În cauză au fost supravegheate toate numerele de telefon disponibile şi cu privire la care exista o suspiciune că aveau legătură cu cauza, în condiţiile legii, în încercarea de a identifica locul unde este victima. Victima nu a dat informaţii la 112 despre vreun service, ci doar a spus că vede un copac, un gard roşu, un brad, câinii şi un autoturism. Localizarea făcută de STS a fost pe o arie de câteva sute de case deoarece atât permite sistemul utilizat de aceştia. În cauză nu s-a utilizat tehnica SRI, indisponibilă anchetelor penale după decizia CCR”, a arătat AMASP.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG