Linkuri accesibilitate

Iohannis: Asaltul PSD asupra justiției trebuie să primească un răspuns din partea românilor. Un referendum


Șeful statului a spus că va formula întrebările pentru referendum, după ce va primi răspunsul Parlamentului
Șeful statului a spus că va formula întrebările pentru referendum, după ce va primi răspunsul Parlamentului

Președintele Klaus Iohannis a spus, joi, în urma consultărilor cu reprezentanții partidelor de opoziție și ai minorităților, că toți susțin ideea organizării unui referendum.

„După părerea mea, acest salt al PSD asupra justiției, care durează de mai bine de doi ani, trebuie să primească un răspuns din partea românilor. Și acesta este un referendum. Toți participanții din această după-amiază, PNL, USR, PMP, UDMR, reprezentanți ai minorităților, au îmbratișat ideea oragnizării unui referendum, toți au susținut ideea că oamenii trebuie încurajați să participe la referendum”, a spus șeful statului.

Totodată, Klaus Iohannis a precizat că toți participanții la consultări au fost de acord că temele propuse sunt „de actualitate”, dar că a mai avut discuții și pe alte teme „pe care au dorit alte delegații să le aducă în discuție”.

Șeful statul a mai precizat că va formula întrebările, după ce va primi un răspuns de la Paralment pe tema referendumului.

„Intenția mea de a organiza un referendum, împreună cu europarlamentarele, am făcut-o cunoscută din urmă cu câteva săptămâni și, între timp, am trimis scrisoarea de consultare Parlamentului. Aștept, în termenul legal, un răspuns din partea Parlamentului României”, a mai spus președintele României.

Vineri sunt așteptați la Cotroceni pentru consultări reprezentanți ai PSD și ALDE, dar liderii celor două formațiuni nu vor veni la Cotroceni.

XS
SM
MD
LG