Linkuri accesibilitate

Iohannis cere demiterea imediata a ministrilor Meleșcanu și Carmen Dan: Imediat înseamnă imediat!


Președintele Klaus Iohannis a spus că trebuie să existe „urmări politice” drept răspuns la problemele grave de organizare a votului din 26 mai
Președintele Klaus Iohannis a spus că trebuie să existe „urmări politice” drept răspuns la problemele grave de organizare a votului din 26 mai

Președintele Klaus Iohannis solicită demiterea „imediată” a ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, și a ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru „problemele grave” înregistrate la alegerile din 26 mai.

Mii de români din Diaspora au stat la coadă chiar și zece ore pentru a putea vota. În unele orașe din străinătate, cozile au fost atât de mari încât unii dintre ei nu au mai ajuns să voteze.

Președintele Klaus Iohannis a atras atenția că și în țară s-au înregistrat dificultăți în desfășurarea procesului de votare, fie că au fost prea puține ștampile, fie că au fost prea puține cabine de vot.

„Nu trebuie să trecem cu vederea problemele grave care au apărut în timpul votării. Probleme grave în organizarea acestor două tururi de scrutin – la europarlamentare și referendum. Am avut probleme și în țară, foarte mulți români s-au declarat revoltați că au stat la coadă și în țară. Unii au reclamat prea puține cabine și prea putine stampile. Organizarea a fost pentru inhibarea votului și nu pentru favorizarea lui”, a spus Klaus Iohannis.

El a amintit imaginile din străinătate „cu mii si mii de români stând la cozi interminabile, oameni care au mers dimineața la vot si au stat până seara. Oameni care nu au mai ajuns să voteze. Probleme peste probleme”.

Șeful statului a spus că toate aceste probleme trebuie rezolvate fiindcă mai umează și alte alegeri în perioada următoare. În acest sens, fiindcă nu mai are încredere în Guvern, a precizat că va înființa o comisie mixtă al cărei rol va fi să identifice problemele și să propună soluții autorităților competente.

Totuși, președintele Iohannis a argumentat că „după atâtea probleme” este clar că trebuie să existe și urmări politice: „cei care nu au organizat corespunzător sau intenționat prost trebuie să plătească cu funcția (...) Pentru că nu au știut să își dea demisia de onoare solicit demiterea imediată a ministrului de Externe și a mininistrului de Interne. Imediat însemnând imediat!”

„Nu Iohannis m-a numit ministru”, a fost replica aproape imediată a ministrului Teodor Meleșcanu pentru Realitatea TV.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG