Linkuri accesibilitate

Iohannis promulgă bugetul, dar desființează guvernarea PSD: E o mare gaură neagră pentru economie și societate


Klaus Iohannis, președintele României, la Cotroceni
Klaus Iohannis, președintele României, la Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis a criticat în termeni duri bugetul pe care PSD l-a trimis spre promulgare fără să facă nicio schimbare. ”Este o guvernare toxică pentru România”, a spus Iohannis într-o declarație de la palatul Cotroceni.

”O singură zi , atât a alocat PSD în parlament pentru reexaminarea unui proiect atât de important cum este bugetul. E o crasă lipsă de responsabilitate să nu vrei să repari un buget care va genera efecte negative în economie și pentru cetățeni. Mi-aș fi dorit să promulg un buget bun. Dintr-o logică politicianistă, PSD nu a ținut cont de nimic și a mers inainte cu bugetul rușinii naționale”.

Acum două zile, după ce Curtea Constituțională a respins contestația șefului statului, parlamentarii au votat în mare grabă legea bugetului fără să țină cont de niciuna dintre criticele aduse de opoziție, de mediul de afaceri sau de președinte.

Klaus Iohannis a reamintit toate acestea în declarația de vineri și a taxat inclusiv așa numita ”taxă pe lăcomie”

” Odonanța 114 arată că această guvernare e toxică pentru România și pentru bunăstarea populației, care plătește în fiecare zi costurile finale ale imposturii PSD”, a mai spus Iohannis.

”Experimentele unor așa-zisi vizionari din PSD amenință viitorul unor sectoare economice vitale pentru România. Au făcut un buget care să dea frumos pe hârtie, dar care este bazat pe promisiunea că la rectificarea bugetară se vor astupa anumite găuri. Sunt invocate cu cinism, în discursuri populiste, categoriile cele mai vulnerabile, însă deciziile politice arată că PSD nu este deloc interesat de ceea ce se întâmplă cu acești oameni. Intotdeauna alții, nu PSD, sunt de vină pentru starea educației, pentru situația din sănătate, pentru problemele bugetelor locale, pentru întârzierea majorării alocațiilor copiilor și pentru drepturile încălcate ale pensionarilor. Doamne ferește, nu PSD, ca și cum nu ar fi PSD la guvernare!”, a spus președintele Iohannis.

Acesta a mai spus că este alături de cei protestează pentru lipsa autostrăzilor.

XS
SM
MD
LG