Linkuri accesibilitate

IPJ Ilfov spune că Firea-Pandele nu și-au însoțit copiii în școală


Gabriela Firea, Florentin Pandele
Gabriela Firea, Florentin Pandele

Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov spune că nu se confirmă public informațiile potrivit cărora cuplul de primari Gabriela Firea - Florentin Pandele și-ar fi însoțit copiii în școală, unde s-au pozat cu ei în bănci.

„În urma verificărilor efectuate de către polițiștii ilfoveni, s-a stabilit faptul că informațiile apărute în spatiul public nu se confirmă", a comunicat oficial, pentru Ziare.com, comisarul-șef Anne-Marie Ciolca, purtător de cuvânt al IPJ Ilfov.

Polițiștii ilfoveni au făcut cercetări după ce primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și soțul ei, primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, și-au însoțit copiii în școală, contrar prevederilor ordinului de ministru care interzice accesul părinților în sala de curs.

Anunțul de miercuri al IPJ survine propriului anunț, făcut luni că face cercetări în urma apariției în spatiul public a unor imagini cu cei doi în sala de clasă.

Primarul general Gabriela Firea și soțul ei, primarul orașului Voluntari, Florian Pandele s-au imortalizat luni cu cei doi copii ai lor în școală, în ciuda faptului că accesul părinților este interzis în școli din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Mai mult, cei doi au făcut fotografii cu copiii lor fără măști, deși purtarea măștilor este obligatorie în spațiile închise și în sălile de curs.

Gabriela Firea a minimalizat gravitatea gestului său, declarând pentru G4Media.ro că toți părinții și copiii au acces în școală în grupuri de 5 pentru a prelua manuale și că și-au dat măștile jos 30 de secunde pentru o fotografie.

De fapt, intrarea părinților în școli este interzisă prin ordin de ministru, toți părinții supunându-se luni reglementării în vigoare și însoțindu-și copiii până la poarta școlii.

Între timp, primarul general, care postase pe Facebook imaginile cu cei doi copii și cu soțul ei în băncile din clasă a șters imaginile incriminatoare, păstrându-le doar pe cele din fața școlii.

XS
SM
MD
LG