Linkuri accesibilitate

Tribunalul Muncii a cerut încetarea grevei generale din Israel


Israel. Confederaţia sindicală Histadrut, cea mai mare din ţară, a declanşat o grevă generală pentru a-l presa pe premierul Beniamin Netanyahu să accepte un acord de încetare a focului în Fâşia Gaza.
Israel. Confederaţia sindicală Histadrut, cea mai mare din ţară, a declanşat o grevă generală pentru a-l presa pe premierul Beniamin Netanyahu să accepte un acord de încetare a focului în Fâşia Gaza.

Tribunalul Muncii din Israel a decis luni că greva generală care a blocat mare parte din economia naţională trebuie să înceteze la ora locală 14:00, arată documente ale instanţei din Tel Aviv, consultate de Reuters.

Luni, confederaţia sindicală Histadrut, cea mai mare din Israel, a declanşat greva generală pentru a-l presa pe premierul Beniamin Netanyahu să accepte un acord de încetare a focului în Fâşia Gaza, după ce Hamas a ucis, duminică, şase ostatici.

Tragedia a provocat proteste în întreg Israelul.

Conform presei locale, circa o jumătate de milion de manifestanţi au ieşit în stradă la Ierusalim, Tel Aviv şi în alte oraşe, cerându-i lui Netanyahu să facă eforturi mai mari pentru eliberarea celor 101 ostatici aflaţi încă în Gaza.

Oficialii israelieni estimează că aproximativ o treime din ostatici nu mai sunt în viaţă.

Transportul public a fost afectat de greva generală și au existat întreruperi și întârzieri ale traficului aerian pe Aeroportul Internațional Ben Gurion de lângă Tel Aviv.

Ministerul de Externe de la Bucureşti a transmis luni un comunicat în care le recomanda cetăţenilor români „să se informeze din timp cu privire la programul de zbor şi să menţină legătura cu companiile aeriene, pentru a primi detalii cu privire la eventuale întârzieri sau anulări ale curselor aeriene".

În cursul weekendului trecut, armata israeliană a recuperat cadavrele a şase ostatici, inclusiv cel al lui Hersh Goldberg-Polin, un americano-israelian în vârstă de 23 de ani, dintr-un tunel din Fâşia Gaza unde fuseseră recent ucişi de combatanţi ai Hamas.

Tragedia a declanşat critici asupra strategiei administraţiei Biden de a obţine o încetare a focului în Gaza şi a intensificat presiunea israelienilor.

Luni, preşedintele american Joe Biden a declarat că prim-ministrul israelian Beniamin Netanyahu nu face suficient de mult pentru a ajunge la un acord în vederea eliberării ostaticilor deţinuţi de Hamas în Gaza. Declarația a fost făcută înaintea unei reuniuni cu negociatorii americani implicaţi în acest dosar.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG