Linkuri accesibilitate

Omicron | Israelul își închide granițele pentru toți străinii. Cazuri noi în Europa


Încă nu există date dacă noua tulpină este mai periculoasă și rezistentă la vaccin
Încă nu există date dacă noua tulpină este mai periculoasă și rezistentă la vaccin

Israelul își închide frontiera pentru toți cetățenii străini, din această seară, pe fondul apariției Omnicron. Cazuri de îmbolnăviri cu noua variantă de coronavirus continuă să apară în multe state europene. 

Guvernul israelian a decis sâmbătă seară că și israelienii vaccinați care vin din străinătate să intre în carantină și să reia urmărirea persoanelor carantinate sau infectate prin intermediul serviciului de securitate internă Shin Beth.

Israelul a înregistrat deja un caz suspect de infectare cu Omnicron, la o femeie care se întorcea din Malawi și mai are încă 7 suspecți. Din aceste 7 cazuri, doar 3 sunt persoane care s-au întors din străinătate. Patru dintre cei șapte nu sunt vaccinați cu o a treia doză.

Măsura închiderii granițelor vine în momentul în care deja Israelul avea pe listă interdicțiilor de intrare în țară 50 de state africane, adică aproape toate

Israelienii vaccinați sunt obligați ca, la întoarcerea în țară, să își facă un test PCR și să intre obligatoriu în carantină și să repete testul în a treia zi de la sosire.

Nevaccinații trebuie să rămână în carantină timp de cel puțin o săptămână și ies din izolare după ce primesc rezultat negativ al testului efectuat în a șaptea zi. Cei care vin din țări aflate pe lista roșie, intră în carantină în hoteluri speciale nominalizate de stat.

Isaraelul analizează noua versiune a virusului, dar nu știe încă dacă e mai periculoasă sau mai rezistentă la vaccinurile existente ci mai contagioasă.

Omicron, în Europa

Cehia a devenit a cincea țară în care există confirmarea identificării unui caz de infectare cu Omicron, după ce în cursul zilei de sâmbătă Germania, Marea Britanie și Italia au confirmat cazuri, iar vineri, Belgia. Și Olanda va intra cel mai probabil pe această listă, după ce 61 de persoane au fost plasate în carantină descoperite cu Covid la întoarcerea din Africa de Sud.

„Putem confirma că tulpina este ce nouă”, a declarat un purtător de cuvânt al spitalului, Vacla Ricar, pentru televiziunea cehă.

Și Danemarca a descoperit două cazuri despre care suspectează că ar fi infectate cu Omicron. Este vorba despre două persoane întoarse recent din Africa de Sud. Analizele în cazul lor sunt în lucru.

  • 16x9 Image

    Oana Despa

    A lucrat mai bine de 20 de ani în televiziune unde a fost reporter specializat pe domeniul Justiției sau a condus secții de Investigații. A produs una dintre emisiunile de impact despre devalizarea României după 1989 - România furată. În prezent este pasionată de alfabetizare media și combaterea dezinformării.

XS
SM
MD
LG