Linkuri accesibilitate

Vizita Primei Doamne Jill Biden în imagini

După ce vineri, Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii a mers la baza militară de la Mihail Kolgălniceanu, sâmbătă, Jill Biden s-a întâlnit cu soţia preşedintelui României, Carmen Iohannis.

Împreună, cele două doamne au mers la Şcoala Gimnazială „Uruguay" din Sectorul 1 al Capitalei, unde au discutat cu mame şi profesoare refugiate din Ucraina.În cadrul întâlnirii,

Jill Biden le-a spus mamelor din Ucraina că sunt uimitoare, având şi cuvinte de laudă la adresa poporului român: „Voi sunteţi eroi!".

La rândul ei, Carmen Iohannis a transmis poporului ucrainean că se poate baza pe ajutorul României: „Vă iubim, sunteţi prietenii noştri. Suntem aici să vă alinăm durerea şi vrem cu adevărat să facem tot ce putem pentru a vă ţine în siguranţă".

Mamele din Ucraina le-au explicat celor două doamne greutăţile prin care au trecut de la începutul războiului până la venirea lor în România, dar şi despre ajutorul primit din partea poporului român.


Încarcă mai mult

16x9 Image

Andreea Ofițeru

Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

Este licențiată în Filosofie și absolventă a unui masterat în Istoria Filosofiei şi Filosofia Culturii la Universitatea din București. Între 2011-2013 a urmat un program de pregătire pentru profesioniștii din mass-media: International Media Innovation Management- masterat în jurnalism, comunicare și management, organizat de Berlin University for Professional Studies&Vienna Association for Media Education and Training.

A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est. 

OfiteruA@rferl.org 

XS
SM
MD
LG