Linkuri accesibilitate

Jocurile Olimpice de la Tokyo se amână pentru 2021


Premierul Abe a refuzat pentru mult timp să ia în considerare o amânare a evenimentului

Prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, și președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, au convenit pentru o amânare cu un an a Jocurile Olimpice de la Tokyo ca măsură de prevenție în fața epidemiei de coronavirus.

„I-am cerut președintelui Bach să ia în considerare o amânare de un an pentru a face posibil participarea sportivilor în cele mai bune condiții, iar spectatorii să asiste în siguranță și securitate la evenimente", a anunțat premierul Abe, citat de Reuters.

O replică imediată de Comitetul Internațional Olimpic nu a fost disponibilă, dar oficialii organizației sunt așteptați să se întâlnească marți.

Amânarea evenimentului va ridica probleme logistice dificile pentru japonezi, care au investit aproximativ 12 miliarde de dolari în investiții.

Organizatorii au acceptat să cedeze, după multe zile în care au refuzat să facă un pas înapoi, pentru că tot mai multe delegații naționale și sportivi au cerut amânarea Olimpiadei.

Sportivii s-au plâns că sunt în imposibilitate de a se pregăti, având în vedere că foarte multe state sunt în carantină totală ca urmare a pandemiei de coronavirus care a infectat peste 392.000 de persoane la nivel mondial și a dus la 17.159 de decese.

Canada și Australia au anunțat oficial că vor boicota cea mai importantă competiție sportivă dacă organizatorii nu vor amâna desfășurarea ei.

Jocurile Olimpice de la Tokyo erau programate în perioada 24 iulie - 9 august.

Jocurile Olimpice nu au fost niciodată anulate, reprogramate sau amânate pe timp de pace, iar dacă ediţia din acest an de la Tokyo nu se va desfăşura conform calendarului ar reprezenta o premieră istorică.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Echipele de salvare montană din Bulgaria se bazează în mare măsură pe voluntari
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:19 0:00
XS
SM
MD
LG