Linkuri accesibilitate

Joe Biden: Avem un „plan ambițios" dedicat combaterii schimbărilor climatice


US -- President-elect Joe Biden to announce climate and energy nominees

Viitorul președinte al Statelor Unite, Joe Biden, și-a prezentat ieri echipa de experți pentru energie și pe probleme de mediu, punând accent pe lupta împotriva efectelor încălzirii globale.

Potrivit acestuia, schimbările climatice reprezintă o amenințare reală la care administrația americană trebuie să răspundă.

„Ne aflăm în mijlocul unei crize. Aşa cum este nevoie să fim o naţiune unită pentru a face faţă COVID-19, tot aşa este nevoie de un răspuns unit al întregii naţiuni pentru a combate schimbările climatice”, a fost mesajul transmis de Joe Biden.

Printre prioritățile viitoare administrații se numără modernizarea infrastructurii de transport, energie și apă pentru a rezista mai bine condițiilor meteorologice extreme, dar și pentru a genera mai multe locuri de muncă.

Printre noutățile anunțate se numără și construirea a 500.000 de stații de încărcare a mașinilor electrice și a 1.5 milioane de locuințe eficiente din punct de vedere energetic.

„Nu avem timp de pierdut”, a susținut Joe Biden, care a promis că subiectul schimbărilor climatice va reprezenta o prioritate a administrației sale.

Joe Biden a reiterat că Statele Unite vor reveni asupra deciziei de a se retrage din Acordul pentru Climă de la Paris, după ce administrația condusă de Donald Trump a decis să iasă din acest acord.

Michael Regan va fi primul american de culoare care va conduce Agenția SUA de Protecție a Mediului.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG