Linkuri accesibilitate

Joe Biden l-a nominalizat oficial pe noul șef al CIA


William J. Burns, Washington, 11 iulie 2013

Președintele SUA l-a nominalizat oficial pe William Burns pentru funcția de director al CIA, propunerea fiind trimisă către Senat, informează DPA.

Diplomat de carieră peste trei decenii, inclusiv ambasador în Rusia în perioada 2005 - 2008, și adjunct al secretarului de stat în administrația Obama, William Burns o va înlocui în funcție pe Gina Haspel. Aceasta a fost numită în funcție în 2018 de fostul președinte Donald Trump.

Burns s-a retras din corpul diplomatic în 2014 și conduce în prezent un think thank de la Washington.

Partidul Democrat deține majoritatea în Senatul SUA, deci nu se așteaptă să fie probleme cu validarea nominalizării.

Înainte de preluarea mandatului de președinte al SUA, Joe Biden a transmis că americanii se vor simți în siguranță cu noul director CIA.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

XS
SM
MD
LG