Linkuri accesibilitate

Joe Biden nu se retrage din cursa prezidențială din SUA


Actualul președinte al Statelor Unite a declarat că nu are de ce să renunțe la lupta pentru un nou mandat la Casa Albă.
Actualul președinte al Statelor Unite a declarat că nu are de ce să renunțe la lupta pentru un nou mandat la Casa Albă.

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a declarat că nu se retrage din cursa pentru alegerea viitorului lider al țării. El a motivat: "Nimeni nu este mai calificat decât mine pentru a câştiga".

Președintele SUA, Joe Biden, a spus într-un interviu acordat postului american de televiziune ABC, că nu suferă de nicio afecțiune gravă și că prestația sa de la dezbaterea electorală de săptămâna trecută, cu Donald Trump, a fost cauzată de extenuare.

„Am fost epuizat. Nu mi-am ascultat instinctele în ceea ce priveşte pregătirea, a fost o seară proastă", a explicat Biden ezitările din confruntarea televizată cu Donald Trump.

Liderul de la Casa Albă a explicat că a fost răcit înainte de dezbatare.

Întrebat de jurnalistul care l-a intervievat dacă nu i-au fost de ajuns cele 12 zile de pregătire pentru dezbatere, între care șase petrecute la reședința de vacanță de la Camp David, Joe Biden a spus că s-a simțit fizic foarte rău în acele zile, iar medicii chiar l-au testat pentru a vedea dacă nu are Covid.

După dezbaterea cu reprezentantul Partidului Republican, mai multe publicații mari americane i-au cerut actualului președinte democrat să nu mai candideze pentru un nou mandat de președinte al SUA.

În interviul acordat ABC în noaptea de vineri spre sâmbătă, Joe Biden a adăugat că nu crede că „este cineva este mai calificat" să candideze pentru președinția SUA.

Jie Biden are 81 de ani.

Un consilier democrat senior din Camera Reprezentanţilor, citat de agenția news.ro a declarat după interviul de 22 de minute de la ABC, sub protecția anonimatului: "Nu văd cum el (n.r. Joe Biden) va rezista o săptămână ca nominalizat".

Vineri, 5 iulie, Joe Biden a declarat mulţimii, într-un discurs electoral, că unii democraţi au încercat să îl scoată din cursa prezidențială după prestația din dezbaterea cu Donald Trump.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Anca Grădinaru

    Anca Grădinaru este senior correspondent la Europa Liberă din februarie 2023.
    Este jurnalist de 25 de ani. Anterior, a lucrat la Ziarul Adevărul, Antena 1, Antena 3, Digi 24 și Radio Europa FM.

    A realizat știri, anchete, reportaje și documentare, radio și de televiziune, în România, Ucraina, Irak, Statele Unite ale Americii, Canada și Australia.
     
    A transmis de la majoritatea summiturilor NATO de după aderarea României la Alianța Nord Atlantică și de la reuniuni ale Uniunii Europene, de la vizitele papilor la București și de la primele două ediții ale Jocurilor Invictus la care a participat România.

    Unele dintre reportajele Ancăi Grădinaru au fost premiate de New Mexico Associated Press și Asociația Profesioniștilor de Televiziune din România.

    La Europa FM, a realizat emisiunea „Interviurile Europa FM” și „Piața Victoriei”. Este absolventă a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu și a unei burse de un an la New Mexico State University din Statele Unite ale Americii.

XS
SM
MD
LG