Linkuri accesibilitate

Rusia | Jurnalist de investigații dat în urmărire de Ministerul de Interne


Jurnalistul Serghei Reznik a fost dat în urmărire de ministerul rus de Interne pentru postări făcute pe anumite conturi.
Jurnalistul Serghei Reznik a fost dat în urmărire de ministerul rus de Interne pentru postări făcute pe anumite conturi.

Renumitul jurnalist rus Serghei Reznik, care este specializat în investigații anticorupție, a fost adăugat pe lista de urmăriți a Ministerului de Interne.

Numele lui Reznik a fost adăugat pe lista infractorilor dați în urmărire în acest weekend, informează presa locală.

Despre Reznik se crede că locuiește în afara Rusiei.

Nu au fost furnizate detalii privind motivele plasării sale pe listă, deși unele articole din presă citează surse ale forțelor de ordine spunând că Reznik este căutat pentru presupuse acuzații de „nazism”.

Acuzația survine unor postări făcute de Reznik pe rețelele de socializare care au fost făcute pe o serie de conturi suspectate că ar avea legătură cu el, au adăugat aceștia.

În 2013, Reznik, care este din regiunea Rostov, a fost condamnat la 18 luni de închisoare sub acuzația de luare de mită și insultare publică a unui reprezentant al autorităților.

Ulterior, a fost condamnat la încă 18 luni de închisoare după ce o instanță l-a găsit vinovat de denunț fals.

Reznik și-a susținut nevinovăția și a continuat să lucreze ca jurnalist de investigație după ce a executat pedepsele cu închisoarea.

El spune că, până acum, șapte dosare penale au fost deschise împotriva sa, toate presupusele sale victime fiind procurori, judecători sau oficiali ai poliției.

El mai susține că în ultimul an au fost depuse la poliție și parchet 15 declarații ale oamenilor din regiunea Krasnodar împotriva lui și a trei dintre colegii săi.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG