Linkuri accesibilitate

Jurnalista Diana Oncioiu, amenințată „că i se rupe capul” dacă nu oprește o investigație despre pedofilie la seminarul Huși


Diana Oncioiu spune că nu se lasă intimidată de amenințări și așteaptă de la Poliție să-i spună cine este autorul
Diana Oncioiu spune că nu se lasă intimidată de amenințări și așteaptă de la Poliție să-i spună cine este autorul

Jurnalista de investigații Diana Oncioiu a fost amenințată la telefon, de un bărbat cu accent puternic moldovenesc, că „i se va rupe capul” atunci când va ieși din casă dacă va continua să scrie despre Biserică.

Într-o discuție cu Europa Liberă, jurnalista, care a fost premiată pentru investigațiile sale, publicate pe siturile independente dela0.ro și săfielumină.ro, a spus că amenințările păreau să privească o anchetă în curs, despre cazuri de pedofilie și alte nereguli de la seminarul teologic din Huși, la care întreaga redacție lucrează de mai bine de șase luni.

Jurnalista a mers la Poliție, la Secția 4, unde a făcut plângere și a cerut să i se spună cine anume este autorul amenințărilor.

Diana Oncioiu a explicat că agresorul a sunat-o de pe un număr ascuns și înjurat-o, însă, în opinia ei, întreaga redacție de la safielumina.ro ar fi vizată de amenințări. A povestit că s-a întâmplat să mai fie sunată și admonestată, chiar vulgar, însă niciodată nu a avut de-a face cu astfel de amenințări.

Jurnalista a spus că i s-a cerut să nu mai caute să contacteze preoți și a precizat că persoana care a amenințat-o nu părea să facă parte din cler.

„Este o formă de intimidare, iar eu, noi, în redacție, nu intenționăm să ne oprim din ceea ce facem. Dimpotrivă!”, a spus Diana Oncioiu.

Site-ul safielumină.ro publică investigații despre nereguli și despre averea Bisericii Ortodoxe Române, iar în ultima vreme redacția a scris despre banii de la buget cu ajutorul cărora a fost construită Catedrala Mântuirii Neamului, despre obiceiuri și ilegalități din sânul Bisericii majoritare în România.

Nu este singurul caz de amenințare. În urmă cu o lună, jurnalista de investigații Emilia Șercan a fost amenințată cu moartea de un ofițer angajat la Academia de Poliție, după ce seria sa de dezvăluiri despre plagiate a ajuns la rectorul Academiei de Poliție, Adrian Iacob. În cazul Emiliei Șercan, cel care a amenințat-o cu moartea a fost prins.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG