Linkuri accesibilitate

O jurnalistă din Rusia a protestat în direct împotriva războiului din Ucraina


Marina Ovsiannikova, o jurnalistă de la televiziunea de stat din Rusia, a protestat în direct față de războiul din Ucraina, început de Rusia în urmă cu 20 de zile.
Marina Ovsiannikova, o jurnalistă de la televiziunea de stat din Rusia, a protestat în direct față de războiul din Ucraina, început de Rusia în urmă cu 20 de zile.

O jurnalistă de la canalul de propagandă al Kremlinului, Pervîi Kanal (Canal 1), Marina Ovsiannikova, a întrerupt o emisiune live, afișând o pancartă pe care scria „Nu războiului! Opriți războiul!”, scrie BBC.

În imaginile distribuite pe scară largă în Rusia, inclusiv pe aplicaţia de social media Telegram, se vede cum femeia intră în cadrul din spatele prezentatoarei. „Nu războiului! Opriţi războiul. Nu credeţi propaganda. Vă mint, ruşi împotriva războiului”, scrie pe afişul femeii.

Potrivit BBC, femeia este Marina Ovsyannikova, angajată a radiodifuzorului.

Editor la televiziunea de stat, Marina Ovsyannikova a afișat un mesaj scris pe care se străduia să-l încadreze cât mai bine în spatele colegei sale care prezenta știrile în direct. Producătorii au schimbat imediat cadrul.

„Nu credeți propaganda! Vă mint chiar acum! Rușii împotriva războiului!”, se arată în continuarea mesajului.

Înainte de a organiza acțiunea, Ovsiannikova a înregistrat un mesaj video în care spunea: „Din nefericire, în ultimii ani, am lucrat la Canal 1 și am fost implicată în propaganda Kremlinului, iar acum îmi este foarte rușine de asta”.​

„Ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este o crimă, Rusia fiind țara agresoare, iar aceasta agresiune este pe conștiința unui singur om. Acest om este Vladimir Putin. Tatăl meu este ucrainean iar mama mea este rusoaică, iar ei niciodată nu au fost dușmani”, spune Marina Ovsiannikova în video. Jurnalista a mai spus că îi e foarte rușine pentru că lucrat la canalul de propagandă a Kremlinului și că nu a ieșit la proteste atunci când Alexei Navalnîi a fost otrăvit.

În Rusia, canalele oficiale de știri nu transmit informații corecte despre ce se întâmplă în Ucraina. Cei care vorbesc despre invazia Rusiei în Ucraina sunt acuzați de știri false și arestați.

Mass-media rusă controlată de stat se referă la război ca fiind o „operație militară specială” și descrie Ucraina drept agresor, cu un guvern condus de neonazişti.

XS
SM
MD
LG