Linkuri accesibilitate

Kamala Harris, primul discurs după ce Joe Biden a ieșit din cursa prezidențială: Realizările sale sunt fără precedent în istoria modernă


Kamala Harris ar putea deveni candidatul Partidului Democrat la alegerile prezidențiale din SUA.
Kamala Harris ar putea deveni candidatul Partidului Democrat la alegerile prezidențiale din SUA.

Vicepreședinta SUA, Kamala Harris, a lăudat realizările lui președintelui Joe Biden, în primul discurs după anunțul de retragere a acestuia din cursa prezidențială. Președintele american o susține pe Harris ca viitor candidat din partea Partidului Democrat la alegerile prezidențiale din noiembrie.

Mai sus, puteți urmări înregistrarea primului discurs al vicepreședintelui Kamala Harris după anunțul de retragere a președintelui Joe Biden din cursa prezidențială și mesajul de susținere pentru Harris drept potențial candidat al Partidului Democrat. Discursul Kamalei Harris, începe la minutul 26.40.

Update 18.49 Vicepreședintele SUA, Kamala Harris a vorbit cu ocazia unui eveniment organizat la Casa Albă în care a felicitat cele mai bune echipe din campionatele sportive universitare.

Ea a ținut locul președintelui Joe Biden, despre care a spus că „se recuperează rapid” (după ce s-a îmbolnăvit de Covid) și a ținut să spună câteva cuvinte despre realizările și personalitatea acestuia.

„Realizările lui Joe Biden din ultimii trei ani sunt fără precedent în istoria modernă. Într-un singur mandat a depășit deja moștenirea unor președinți care au avut două mandate de președinte”, a spus Kamala Harris.

Ea a mărturisit că a avut ocazia să afle de la fiul lui Joe Biden, Beau – de asemenea procuror general într-unul din statele SUA, la fel cum a fost și Harris – despre calitățile de tată ale lui Joe Biden, calități pe care președintele SUA le-a arătat și în activitatea profesională: onestitate, integritate, devotament față de credința și familia sa și „dragostea profundă pentru țara sa.”

„Suntem profund recunoscători pentru serviciul adus nației noastre”, a mai spus Kamala Harris, înainte de a face din nou referire la competițiile sportive universitare.

Vicepreședintele SUA nu a făcut nicio remarcă punctuală la mesajul lui Joe Biden, după ce acesta și-a anunțat retragerea din cursa prezidențială, prin care transmitea că o susține pe Kamala Harris pentru a obține nominalizarea Partidului Democrat la alegerile din noiembrie 2024.

Știre inițială

Kamalla Harris participă luni, la Casa Albă, la un eveniment în care felicită echipele din campionatele sportive universitare (NCAA) pentru sezonul 2023-2024.

Președintele SUA Joe Biden a anunțat duminică retragerea din cursa pentru alegerile prezindențiale din noiembrie 2024, pe fondul îngrijorărilor legate de starea sa de sănătate și capacitatea de a-l învinge pe candidatul Partidului Republican, Donald Trump.

Joe Biden a postat un mesaj în social media în care a transmis că o susține pe Kamalla Harris pentru nominalizarea din partea Partidului Democrat.

La scurt timp, Kamala Harris a transmis într-o postare pe platforma de social media X, conform The Guardian, că îi mulțumește lui Joe Biden „pentru modul extraordinar în care a condus SUA și pentru deceniile în serrviciul țării noastre.”

Vicepreședintele SUA a mai scris că „sunt onorată să am susținerea președintelui și intenția mea este să câștig această nominalizare.”

Evenimentul de luni de la Casa Albă marchează însă primul discurs public al Kamalei Harris după retragerea lui Joe Biden din competiția prezidențială și anunțul că o susține.

Kamala Harris, în vârstă de 59 de ani, ar putea primi nominalizarea democrată la convenția partidului din 19-21 august de la Chicago, dacă suficienți delegați vor fi de acord să-și transfere voturile de la Biden către ea.

Ar deveni prima femeie de culoare nominalizată de un partid important drept candidat la președinția SUA.

Fostul senator și procuror din California nu are concurență prea mare pentru nominalizare, deși au fost vehiculate și alte nume pentru funcția supremă în stat, așa cum a scris Europa Liberă.

Partidul se unește în jurul candidaturii sale, cu mai puțin de patru luni rămase până la alegerile prezidențiale din noiembrie.

Harris ar intra în cursă cu mize mari – cu probleme precum reforma imigrației, dreptul la avort și ajutorul acordat Ucrainei pentru apărarea acesteia împotriva Rusiei printre ele.

Decizia lui Biden de a renunța la candidatură dă peste cap alegerile din SUA. Toți ochii sunt acum pe Kamala Harris
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:38 0:00

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Ovidiu Cornea

    Ovidiu Cornea lucrează în presă de peste 16 ani. A activat ca reporter și redactor în presa scrisă și online din Cluj - inclusiv corespondent național. În ultimii ani a lucrat în radio. A fost invitat cu regularitate în diverse emisiuni TV, locale și regionale.

    Îi place munca de teren, dar și dezbaterea temelor cu miză comunitară, socială. Articolele sale pe teme din domeniile Educație, Mediu, Inovație, au fost premiate în 2021 la Gala Premiilor Profesioniștilor din Presă Cluj, jurizate de jurnaliști notorii la nivel național.

    Este licențiat în Jurnalism, cu master în Sociologie și Asistență Socială.

XS
SM
MD
LG